Výprava Na Dědka 6. až 8. prosince 2013

Rychlé info:

Tento víkend pojedeme na Hájovnu Na Dědku – zděnou hájovnu nedaleko Třemšína (v Brdech, za Rožmitálem směr Hvožďany). V hájovně se topí, nemusíte se bát, že byste zmrzli. Elektřinu a vodovod tu ale nenajdete.

V tuto chvíli vězte, že na výpravě budeme vařit společně, tak si vezměte zásoby dle “Jídelníčku A” – vše je vypsáno v pozvánce na výpravu na Slivici pod odkazem zde. Vážení rodiče, opravdu je zbytečné, těžké a pro zdraví a zdravý chrup Vašich dětí nevhodné na výpravu dávat příliš mnoho sladkostí (čokolády, tyčinky, bonbóny, slazené limonády, apod.). Vhodnější je ovoce, méně sladká sušenka (jedna), nebo něco, o co se děti mohou rozdělit.

Sraz: autobusové nádraží Příbram (stanoviště 3, v horní části nádraží) v pátek v 16,15. Odjezd v 16,30 autobusem přes Březnici do Vacíkova.

Návrat: v neděli v cca. 16,58 na vlakové nádraží Příbram vlakem z Rožmitála p. Tř. – lepší spojení není.

Výbava:

Věci na výpravu: spacák, ešus a příbor, baterka, trochu pití na cestu, hygiena, osobní věci, pyžamo nebo jiný oděv na spaní, ponožky (doporučuji i tlusté podkolenky), náhradní spod. prádlo, přezůvky. Nepohrdni a určitě si zabal i punčocháče, kamaše, nebo Jégrovo spodní prádlo teplé – kdyby víc mrzlo, budou se hodit! Nezapomeň na jídlo podle seznamu!

Máš-li, vezmi malou sekerku, zápalky, několik svíček a staré noviny na podpal v kamnech nebo sušení obuvi. Reklamní letáky z křídového papíru nenos – pro nás jsou k ničemu. jsou Karimatka a celta není nutná. Vše si dobře sbal do batohu, poneseme si ho asi 4 kilometry na zádech. Žádné zbytečnosti, zbytečně se pronesou. 😉

Oděv a obuv: Počítejte se zimou – pevná, kvalitní “rozšláplá” obuv, ponožky, co neškrtí. Oděv starší, tmavší – abys v lese nesvítil jako lampiónek a nebo si při hře neušpinil bundu do školy. Na cestu si vezmeme skautský kroj. Na cestu je lepší se obléci lehčeji, aby ses v autobuse a při chůzi s batohem nepropotil. Při zastávce je možné se přiobléct.

Hlavně si vezmi dobrou náladu, s ní jde všechno líp! 😀

Seigu, Kanyatara

Komentáře