Tábor 2014 – změna termínu!

Aktualizace 20. 2. 2014: Termín tábora se ze závažných důvodů přesouvá na začátek července!

Tábor Mohawků 2014 tedy bude od 28. června do 13. července (16 dní). Do tábora nám tedy zbývá 126 dní. Druhou informací je, že tábor budeme mít s velkou pravděpodobností společně s Beruškami.

—–     —–     —–     —–     —–

26.10.2013, 0:41 publikováno:

Příští tábor se blíží! Termín tábora 2014 bude 19. 7. (sobota) až 2. 8. (sobota). Tábor bude tedy trvat 14 dní, jeho cenu předběžně odhadujeme na 2 000 Kč. Budeme opět tábořit v týpí, kuchyni a jídelnu bude tvořit přístřešek z tyčí a plachty.

Tábor bude stát asi 20 km od Příbrami směrem na jih. Nejbližší obcí jsou Nestrašovice. Tábořiště je na louce kousek od rybníka Lískováku, mezi zalesněnými kopci Hora a Malina. Okrajem louky protéká potůček.

tabor2014

Letní tábor je vždy vyvrcholením celoroční činnosti oddílu – právě na něm zažijete to, o čem jste jen slyšeli, co jste četli v kronikách. To, co čtete ve foglarovkách, v knihách od Miloše Zapletala, Jaroslava Svojše, nebo ve starých kronikách Mohawků, zažil někdo jiný. Chcete zažít vy sami něco takového? To já jsem vždycky chtěl – to je jeden z důvodů, proč jsem začal skautovat.

Na skautském táboře máte šanci využít své znalosti, získané na schůzkách a výpravách.  Je to náročné – postavit si stany, kuchyni, pomáhat s během tábora, ale je to i krásné – koupání, hry, spousta legrace, táborové ohně, večerní povídání a zpívání v týpí…

Přál bych si, aby příští tábor zažili všichni členové kmene.  Zvu vás proto s předstihem – stačí vám 247 dní na to, abyste se domluvili s rodiči, s příbuznými, jiné tábory a dovolené si zařídili v jiném termínu? Ano, je to dost času, pokud se vám chce. Pokud vám to stojí za to. Pokud chcete zvednout ze židle těch svých pět písmen a něco dělat. Něco dokázat, něco zažít, něco zkusit, někým se stát. Pokud chcete, povedu vás, pokud nechcete, je to vaše volba. Nikdo vás nutit nebude.

S pozdravem “Na tábor se těšíme, na tábor se těšíme!

Kanyatara 😉

Komentáře