Výprava na “Říčky”

Sraz v sobotu 22. 2. 2014 v 7,25 na vlakovém nádraží, odjezd v 7,44, návrat v neděli v 16,58.

Pojedeme na “Říčky” nedaleko od Ostrovců u Písku a Vráže. Spát budeme ve srubu, zimy v noci se nebojte.

Na programu bude dobrodružné putování kolem řek Skalice a Lomnice, průzkum okolí, hry, vaření na ohni, zpívání a pár dalších překvapení.

Výbava:

  • Oblečení, vhodné do lesa – starší, tmavé – nic červeného, oranžového, apod. a nic, co nosíš třeba do školy!  Na cestu si vezmeme kroj, k němu zelené, hnědé kalhoty nebo podobné (“maskáče” – pokud je nemáš, a budeš si je kupovat, vyber radši “khaki” než “maskáč”), tričko, košile, svetr, bunda. Raději si vezmi více tenčích vrstev – dají se podle potřeby sundavat nebo navléci. Pevnou, “rozšláplou” ideálně kotníkovou obuv, ne plátěné “kecky”. Pokud chceš, můžeš si vzít i druhou lehčí obuv jako přezůvky, ale není to nutné. Vezmi si navíc spodní prádlo a ponožky (ty vezmi i klidně jedny navíc). Nenech se zmást teplým počasím posledních dnů a připrav se i na chladno – teplá bunda, čepice, rukavice, teplé ponožky nebo “jégrovky”- to vše se může hodit – poraď se s rodiči, co z toho vzít s sebou.
  • Batoh – krosna, kletr, usárna a podobně. Vše si řádně zabal do velkého batohu na záda, abys nenesl nic v ruce. Pokud se to do batohu nevejde, můžeš si vzát chlebník nebo si vezmi méně věcí… 🙂 Vše, co si zabalíš, to si odneseš – opravdu neber žádné zbytečnosti nebo jídlo v množsví pro celý tábor!
  • Na spaní: karimatka, spacák, pyžamo nebo podobně – nespíme v prádle, ve kterém jsme byli celý den!
  • Jídelníček – zásoby: (pokud něco náhodou nejíš, nemáš to doma, neseženeš, nebo zapomeneš, vezmi klidně něco jiného – hlady u nás ještě nikdy nikdo netrpěl) SOBOTA: oběd – kus uzeného masa s bramborovou kaší (porce brambor (3-5), kousek uz. masa nebo 2 párky, kousek másla nebo ramy, cibulka)
    večeře – klanové vaření na ohni, náčelnictvo ochutnává a hodnotí. Uvidíme, jestli budou kluci opékat buřty, kus masa, zkusí vyrobit špíz, katův šleh nebo něco úplně jiného… (doporučuji: kus chleba + cosi k tomu).
    NEDĚLE: snídaně – vlastní. Je libo smažená vajíčka na slanině a cibulce jako náčelnictvo, nebo radši buchta od maminky? Je to na Tobě. Ochutnávka nebo “pirátská hostina” (já dám to, ty dáš tohle, a společně budeme mít hostinu) možná.
    oběd: rizoto (rýže + masová konzerva – dobrá je vepřovka Hamé nebo menší masovka z Lidlu; možno též trochu kečupu)
    SVAČINY: chleba, kousek sýra, 2 kousky ovoce, 2x zeleninykus, 1 sušenka (více sušenek, tyčinek, bonbónů, apod. rozdělíme!). Přibal pár sáčků čaje, trochu cukru, sladíš-li, sůl a koření podle potřeby
  • Další: ešus, lžíce, osobní věci na výpravu (zápisník, nůž, uzlovačka, legitimace, Stezka, písátko, míčky, KPZ), baterka, hygiena, láhev s pitím (stačí půl až třičtvrtě litru), kousek toal. pap., kdo chce, může vzít sekerku, zpěvník nebo mapu.
  • Nebrat: cennosti, zbytečnou elektroniku, zbytečně moc sladkostí, žádné těžké přeslazené limonády.

Těšíme se!

Tády dády dá, to je konec!

Kanyatara

Komentáře