Výprava na vodu 23. – 25. května

Ano, už tento víkend vyrazíme na vodu! Pojedeme do Solenic, kde je uskladněna naše loď Polka a odtud vyrazíme na naše putování. Místo, kde začneme, je pod Orlickou přehradou, ale voda už je zadržená další z přehrad vltavské kaskády. Jestlipak víte, jaká přehrada to je?

Takovéto stojaté vodě se mezi vodáky říká “volej”, odborně je značena ZW A. Z němčiny to je Zahmwasser – “mírná voda”, A je stojatá, do 4 km/h. Pro nás to znamená, že na takovouto vodu mohou jet i začátečníci – nikdo z nováčků (ani rodičů) se tedy nemusí bát , že by to někdo nezvládl.

Sraz v pátek 16,45 na autobusovém nádraží v Příbrami, nástupiště č. 10 (odjezd v 17,00), návrat v neděli v 17,28 tamtéž.

Co s sebou:

Věci jako na klasickou víkendovou výpravu a navíc vestu a pádlo (zapůjčím z klubovny), plavky, ručník, kšiltovku (skautskou 🙂 ) a opalovací krém. Hodit se budou boty do lodi (koupací boty nebo staré kecky), petlahev (nebo radši dvě) na pitnou vodu – na cestu stačí prázdná. Batoh uložíme do lodi – je dobré ho chránit před kapající vodou – vezmi velký igelitový pytel (jako je na odpadky). Spát budeme venku – vezmi si celtu nebo podobnou plachtu (můžeme zapůjčit z klubovny).

Zásoby:

Asi čtvrtka chleba, asi 2 buřty na opečení, kus tvrdého sýra, porce špaget, porce sáčkové rýže, několik sáčků čaje, plátek vepřového masa (do marinády nenakládejte – naložíme sami v pátek večer), porce ovesných vloček, trocha cukru, kousek másla / ramy / oleje v lahvičce. Asi 3 vejce (nejlépe vykleplé v lahvičce). Dále porce brambor, cibule, 2 až 3 kusy ovoce, 2x zeleninykus. Trochu soli a koření, zápalky. Nezapomeň ešus a lžíci!

P.S.:  Za vlastnoručně vyrobenou vylévačku zaplatím 15 mušlí! Co je to ta vylévačka? Tak mrkni na obrázek… 😉

vylévačka

Kanyatara

Komentáře