Tam-Tam a začátek září

Seigu Mohawkové!
Téměř všichni z vás již měli doma v poštovní schránce nebo dostali do ruky Tam-Tam. Pokud jste ho právě vy nedostali, nebo vám ve schránce zapadl v hromadě letáků, tady je…

K programu:
Zahajovačka – první schůzka bude ve čtvrtek 4. 9. v obvyklém čase – od 16 do 18. Je to Kmenovka, na sebe si vezmi skautský kroj, s sebou vezmi mohawské mušle, bude obchůdek! Vzhledem k následující výpravě do vzdálenějších míst budeme rádi i za co nejdříve zaplacené příspěvky, případně vyrovnaný dluh, bude-li to možné.

NN: Poradní výprava do Hradčanských stěn Začneme netradičně výpravou do dalekých krajů – do okolí Máchova jezera a říčky Ploučnice. Pro ilustraci viz. několik mých fotek z léta 2012. Pro Mohawky to úplně nová lokalita není – první náčelník Kmene Mohawk Šakoh sem kluky zavedl někdy v roce 1998. Tenkrát tu byli kluci jen krátce – kvůli vytrvalému dešti se odjíždělo v sobotu odpoledne. A protože nad Brdy již mezitím pršet přestalo, několik otužilců – rodní bratři Fialák (později Okweho) a Pírko, Ječmen??? v čele s Kanyatarou objevili ještě několik jim neznámých brdských kempů…

Ale zpět k tomu, co nás čeká: důležité! Na výpravu pojedeme autobusem, na který je potřeba koupit místenku, jinak bychom se nejspíš nevešli a autobus by nás nevzal! Potřebuji závazné potvrzení účasti co nejdříve smskou, emailem nebo na Zahajovačce. První jízdenky jsem již rezervoval, další objednám a koupím večer po Zahajovačce.

Na sebe a s sebou: věci na výpravu – viz. informace o výpravě na Říčky letos v únoru.

Sraz v pátek v 16,10 na zastávce na Skalce směr Praha, návrat v neděli kolem 18. hodiny na autobusové nádraží (kvůli velké vzdálenosti upřesníme smskou v neděli odpoledne).

Zásoby:
Pá večeře – vlastní (oheň bude)
So snídaně – smažená vajíčka na cibulce, chléb
Oběd – Mohawské nemussli s ovocem
Večeře – klanová bašta (špagety ve variaci podle domluvy v klanu)
Neděle snídaně – co si kdo užene… (chleba s máslem + něco z kmenových zásob)
Oběd – rizoto s konzervou

Na programu budou vycházky po oblasti kamenů a skalek nebo kolem říčky Ploučnice a hodně povídání a domlouvání: výpravy, tábor, co kdo bude mít v oddíle tak říkajíc “na triku”, Ústava Mohawků a další. Možná koupání (dle počasí) určitě hry. Pokud každý vezmeme několik hadrových míčků, zahrajeme si jednu z her právě s nimi.

IMG_3986-0.JPG

Komentáře