Výprava na kameny

Seigu!

Pro všechny zapomětlivce, “já-to-nestihly” a “já-ten-maličkatý-papírek-kam-sem-si-to-zapsal-asi-někde-ztratily”jen v rychlosti v bodech připomenu výpravu tento víkend. V létě jsme slíbili pomoc se sbíráním kamenů na poli za dovezení výbavy na tábor a z tábora a ta chvíle nadešla právě tento víkend! Jede každý, kdo má ruce a nohy! Povinný podnik.

  • Sraz v pátek 31.10. v 16,45 na nádraží ČD, odjezd vlaku v 16,59. Jedeme do Ohaře, na statek Kanyatarových rodičů.
  • Návrat v neděli v 17,00.
  • Program – sbírání kamenů na poli (pomoc jako protislužba za odvoz věcí na tábor a z tábora), příprava na skautský slib, Slibový oheň, hry.
  •  Oděv: oblečení do chladna (bunda, svetr, mikina, spodní tričko s dlouhým rukávem, klidně i čepice a rukavice. Na Slibový oheň kompletní skautský kroj (na slibový obřad)a roucho (proti chladu). Na spaní karimatka, spacák, na sebe pyžamo / tepláky a ponožky (spát budeme na půdě na prkenné podlaze – není tam zima, seno ani moc prachu, alergici se bát nemusí). Na převlečení spodky a ponožky nebo podkolenky. Raději vezmi více tenčích vrstev, než jednu silnou. Obuv – pevná kožená kotníková rozšlápnutá kvaliní obuv je ideální; kecky, “adidasky” apod. nevhodné (hned se promáčí, prošlapou a EE)! Do batohu (na batoh) doporučuji ještě holinky na pole a pracovní rukavice – pokud máš.
  • Výbava: velký batoh (krosna), osobní věci na výpravu. Na schůzku nosíme zápisník, písátko, blok / papír, KPZ, uzlovačku, Stezku / legitku a na výpravy navíc ešus (zde není úplně nutný), nůž, hygiena a hadráky – ponožkové míčky.
  • Zásoby: pátek večeře a sobotní snídaně vlastní (třeba buřty na opékání s chlebem a na ráno buchta), sobotní oběd bude na poli, případně počítej s kouskem chleba a sýra (uděláme rybičkovou pomazánku) – původn domluvenou paštiku tedy neber;sobotní večeře budou klanové – Hnědí Medvědi plánují kuřecí maso zapečené s nivou a brambory, Modré Želvy zvolily špagety s “červenou omáčkou” :-). V neděli k snídani budou smažená vajíčka s chlebem, k obědu rizoto s hovězím masem (konzerva). Jako tradičně bereme 2 kusy zeleniny a 2 kusy ovoce dle chuti – jako přílohu, oblohu nebo svačiny. Hodit se může trochu soli, koření, cibule, čaj.

Co dodat? Neberte žádné zbytečnosti (těžké limonády, sladkosti) a vemte dobrou náladu!

Kanyatara

DSCF1148zmFotky jsou z výpravy “Minitábor” 24. – 26. 6. 2011 též z OhařeDSCF1109_zm

Komentáře