Připravit! Pozór! Výprava na vodu!

Seigu Mohawkové!

Jak už víte ze včerejší schůzky, příští týden vyrážíme na výpravu na vodu. Pojedeme Vltavu z Vyššího Brodu nejspíš do Českého Krumlova. Cestovat z Příbrami na místo startu (do Vyššího Brodu) a v neděli odpoledne zpět do Příbrami budeme vlakem – potřebujeme tedy dopředu od všech z vás vědět, zda se výpravy zúčastní. Podle počtu účastníků výpravy si vezmeme společné zásoby, lodní vaky, pádla, vesty a jednu nebo dvě lodě. Na potvrzení účasti čekáme do neděle 8. 5. večer.

Sraz: v pátek 13. 5. v 15,30 na vlakovém nádraží v Příbrami, odjezd v 15,50. Předpokládaný návrat v neděli v 16,56. Pokud bychom se z jakéhokoliv důvodu zpozdili, budeme rodiče obesílat SMSkami. Proč to? Pojedeme asi 170 kilometrů a předpokládáme, že v neděli stihneme vlak z Českého Krumlova ve 12,49 a spojení budou navazovat. Český Krumlov je první místo, kde můžeme “naskočit” na vlak zpět – jinak se mezi Vyšším Brodem a Krumlovem vlak řece (i naopak) vyhýbá…

Výprava je vhodná i pro mladší členy – na cestu mezi nádražím a řekou si vezmeme kamaráda Rudlu, který nám s transportem bagáže pomůže. Pojedeme na odolných nafukovacích lodích – raftech, které jsou stabilní a zvládneme na nich v pohodě i sjíždění jezů. Rafty budou v náročnějších úsecích řídit dospěláci – Kanyatara a Radka. Sjíždět budeme jen jezy, které jsou pro vodáky i lodě sjízdné a bezpečné. Samozřejmostí a povinností u Mohawků (a také běžnou praxí všech rozumných dětských skupin) jsou vodácké “záchranné” plovací vesty. Radka s Kanyatarou trasu jízdy znají – projížděli ji na výpravě loni v červnu.

Příprava: Na schůzce ve čtvrtek 12. 5. si vyzkoušíme vesty a pádla, rozdáme si loďáky, do kterých si doma zabalíme všechny věci místo do batohů. Pádla, vesty a loď Kany přiveze až na sraz na nádraží.

Jídelníček:

  • Pá večeře – vlastní (oheň nejspíš bude)
  • So snídaně – vánočka (nakoupí náčelnictvo společně) a čaj
  • So oběd – rizoto (vezmi sáček rýže a konzervu)
  • So večeře – špagety
  • Ne snídaně – Mohawské Nemüssli (vezmi si suroviny: hrst vloček (v sáčku nebo krabičce), trochu cukru a/nebo ovoce, sušeného ovoce, ořechů, apod.)
  • Ne oběd – vlastní studená (bude při čekání na vlak nebo ve vlaku) – vezmi si něco, co Ti vydrží, i když bude o víkendu teplo (chleba, paštiku, pomazánku bez majonézy, ramu, sýr nebo suchý salám v celku, nebalený v igelitu, ovoce nebo zeleninu)- musí vydržet!
  • Svačiny – ovoce a zelenina podle chuti.

Co s sebou: Věci jako na klasickou víkendovou výpravu, plavky, ručník, kšiltovku (skautskou:-) ) a opalovací krém. Hodit se budou boty do lodi (koupací boty nebo staré kecky; pokud nemáš, dá se to přežít i bez nich), jedny (nebo dvoje) náhradní ponožky navíc, velká petlahev (nebo radši dvě) na pitnou vodu – na cestu stačí poloprázdná. Spát budeme venku – vezmi si celtu nebo podobnou plachtu nebo stan dle domluvy v klanu (plachty můžeme zapůjčit z klubovny).

Dotazy? Volejte buď z okna (to vám asi nepomůže), neb Kanymu na tel. 774 914 200 😉 .

Howgh!

Náčelník

P.S.: Foto z loňské výpravy na Vltavu…

IMG_0245_zm

Komentáře