Vánoce Vánoce přicházejí

Ahoj Mohawkové,

jako tradičně před Vánoci se náš oddíl sejde na Kmenové Vánoční Nadílce. Letos tento datum, jak jistě víte, připadá na sobotu 17. prosince – na zítřek.

Sejdeme se v klubovně v 9 hodin ráno, odložíme si to, co nebudeme potřebovat – kraťasy ke kroji, dárečky pro kamarády, v klanech udělanou TVČ (Tajnou Vánoční Činnost), trochu cukroví na ochutnání a tak podobně. Vybaveni jen zásobami, nadílkou pro lesní zvířata, kotlíkem (uvaříme si ňamňam jídlo z klubovních zásob – nech se překvapit) a osobními věcmi (hlavně šátkem a hadrovými míčky) vyrazíte do lesa na Květnou na Nadílku Lesní Zvěři.

Po poledni se vrátíme do klubovny a připravíme se na Kmenovou Nadílku, která začne v 16 hodin a potrvá až do 19. hodiny. Poslední hodinu (od 18 do 19) posedíme a popovídáme, zazpíváme koledy i s našimi rodiči. Už se všichni moc těšíme!

Co dodat? Pořádné oblečení do lesa, tenší oblečení na převlečení do klubovny. Skautský kroj (kdo má), kdo nemá, vezme si skautské tričko. U Mohawků si dáváme dárečky každý každému, žádné “Ty jsi zlobil, Tobě dárek nedám…”, jak se jeden plantážník loni nechal unést emocemi! Není třeba nic kupovat, lepší je něco vtipného, vlastnoručně vyrobeného! Letos si vezmi nějaký ten dáreček navíc, kdyby dorazil někdo, s kým jsi nepočítal (nepočítala). Kdo by to mohl být? Někdo ze starých členů, nebo třeba nováček – dárek pro oddíl k Vánocům… 😉

Kanyatara

P. S.: Zde je zápis z kroniky z Nadílky 1999

Komentáře