Ahoj na Vltavě!

Seigu Mohawkové!

Tak nějak koukám, že jsme se pěkně rozrostli! A to tak, že se už skoro nevejdeme do našich lodí a na nejbližší výpravě na vodu tento víkend si budeme muset půjčit další raft! A když to tak počítám, tak do aut se vejdeme akorát (12 lidu) – vás, co jste nepotvrdili účast na dnešní schůzce můžeme tak akorát posadit na střechu… 😀 A to se k nám ještě ve Vyšším Brodě přidají naši kamarádi Pavel, Honza a Jirka, kteří s námi již byli na Slivici a pojedou s námi na tábor (mluvím o Pavlovi a Honzovi). Teď vážně: Kdybyste vy, o kterých teď mluvím (tedy ti, co ohledně tábora a tudíž i výpravy ještě “neví”nebo nedali vědět – tedy Péťové), ještě chtěli na výpravu jet, potvrďte mi účast do dnešní půlnoci (ráno budu objednávat lodě pro přesný počet lidí) a zajistěte si odvoz na pátek tam i neděli zpět. Jinak už to udělat nemůžeme… :-/

Ale k výpravě: Pojedeme Vltavu od Vyššího Brodu nejspíše do Českého Krumlova (pokud počasí dovolí – pokud nedovolí, přesuneme se na chatu v Myšticích, coby deštivou variantu výpravy). Doprava bude jedním autem a jednou dodávkou. Vezmeme si naše lodě, pádla, vesty, házecí pytlíky a další výbavu, něco málo zapůjčíme ve Vyšším Brodě v půjčovně.

Sraz bude v pátek v 15,30 v klubovně, návrat předpokládáme v neděli v 17,00 opět ke klubovně (budeme upřesňovat cestou SMSkami – záleží za dopravě).

Jídelníček

PÁ VEČEŘE: vlastní, studená – třeba chleba, sýr, tvrdý salám, paštiky a pomazánky, kterým nevadí teplo – uvědomte si, že to, co v teple dlouho nevydrží, je potřeba sníst v pátek večer nebo nejpozději v sobotu k snídani!

SO SNÍDANĚ: vlastní – třeba bábovka od maminky, uvaříme si čaj

SO OBĚD: špigety (porce špaget, cibule, trochu kečupu, kvalitní vepřová konzerva – doporučujeme z Lidlu nebo Hamé, volitelně trochu strouhaného sýra)

SO VEČEŘE: vlastní nebo v barbuchách (oheň dělat můžeme, ale buřty nebrat, v teple by to nevydržely!!!) – třeba polévku, něco k uvaření nebo ohřátí v ešusu, nebo studená večeře (vezmi si svoje, nebo se domluv s kamarádem a “složte se” – to je ta “barbucha” – vtipný článek o nich se dá najít v knihách Jaroslava Foglara – Jestřába)

NE SNÍDANĚ: Mohawské nemysli (trochu vloček, cukr, máslíčka, vylepšit si ho můžeš čerstvým ovocem, sušeným ovocem, rozinkami nebo ořechy)

NE OBĚD: oranžové rizoto (sáčková rýže, kousek mrkve, cibule, taky do toho padne druhá část masových konzerv)

Dále: K svačinám si vezměte chleba s něčím, ovoce / zeleninu, někdy sušenku (kdo bude mít sušenku ke každému jídlu, tomu je Kanymaus zežere!). Pečiva berte přiměřeně, nemá cenu brát celý bochník, pokud k jídlu sníte jeden krajíc. Zeleniny a ovoce tak 2-3 kusy od každého – podle vlastní chuti. Zvolte něco tvanlivého – rajčata a banán by byly v polovině výpravy na kaši… Sladkostí si vezmi max. 50 gramů na osobu – raději sušené ovoce nebo ořechy, než bonbóny nebo čokoládu. Hodí se pár sáčků čaje a troška koření na vaření. Něco se dá koupit v kempech, ale nespoléhal bych na to (ale pár korunek na limču, sváču nebo zmrzku si vzít můžete). Láhev na pití (hlavně na cestu autem).

Nebrat: sladké těžké limonády, velké množství sladkostí, cokoliv, co se v teple kazí – měkké salámy, apod.

Výbava

Do loďáku sbalený spacák a karimatka, oblečení na spaní (pyžámko), na převlečení, oděv do chladna (svetr, bunda) i do tepla (kraťasy), plavky a ručník, pláštěnka. Boty dvoje – jedny na nohy, třeba nějaké kecky – mimo loď (není třeba pevné “pohorky” – ty bysme zase během plavby obtížně balili do loďáků) a pak druhé, nějaké do lodě – sandály, pantofle, kroksy, apod. Dobře zabalený ešus (aby neušpinil ostatní věci, nebo aby neprotrhl loďák), stejně tak nůž, lžíce apod. Nezapomeň hygienu a věci na výpravu. Pokud nemáš od oddílu půjčený loďák, můžeš si buď zabalit do pevného igelitového pytle, nebo do běžného batohu na výpravu a ten pak dát do velkého pytle a zavázat ho / zatáhnout gumičkou. Několik barelů si zapůjčíme, dá se to vyřešit i tak. Každopádně několik pytlíků nebo pytlů se na vodě hodí vždy – na boty, na zápisník, aby od jednoho vlhkého hadříku nezvlhl celý obsah loďáku – určitě si jich několik vezmi! Na cestu autem si vezmi podsedák, pokud používáš. Hodit se může i nějaká plachta (celta), pokud máš, ale vezmeme i nějaké z klubovny. Hodit by se mohl i opalovací krém a repelent.

Na sebe oblečení přiměřeně počasí. Skautské tričko, skautský kroj není nutný. Na hlavu šátek nebo kšiltovka (ideálně skautská!).

To je asi vše. Kdybych si ještě na něco vzpomněl, ještě to sem připíšu. Dotazy volejte mailem nebo posílejte potrubní poštou! 🙂 Jinak se těším na shledanou v pátek!

P.S.: Příští týden v úterý budeme dělat “Galeje” – neboli brigádu v klubovně a klubovní zahradě – budeme rádi, když dorazíme všichni členové i rodiče! Bude to v čase schůzky, tedy od 16,30 až 18,30. Potom se na chvíli posadíme k ohni, opečeme buřty a popovídáme. Buřty a chleba si doneseme vlastní! Konečně bude chvilka probrat tábor, vybavení a případně další témata, co vás budou zajímat… 😉

Kanyatara
tel. 774 914 200

Zde je několik fotek z výpravy na vodu ze září 2016

(též Vltava od Vyššího Brodu do Č. Krumlova)

Komentáře