Křížem krážem republikou 22. – 24. 9. 2017

Akce Křížem krážem republikou 2017 proběhla 23. 9., pro Mohawky to byl podnik na celý víkend. Šlo o to, najezdit co nejvíce kilometrů vlakem a přitom navštívit bonusová místa a posbírat co možná nejvíce dalších bonusových bodů. Letos se konal již desátý ročník, my jsme se účastnili podruhé (poprvé to bylo v roce 2014).

Sešli jsme se v klubovně v pátek večer, vybalili jsme si jídlo a upravili pelíšky a pak jsme se podívali na část filmu Summerhill, abychom nahlédli pod pokličku naší letošní celoroční hře Summerhill. Čekalo nás časné vstávání, tak jsme šli spát asi v devět.

Ráno jsme vstali kolem půl šesté a vyrazili na vlak. Na nádraží jsme se sešli s Imnuem, owačirou Modrých Želv, který byl tak říkajíc „nakřápnutý“ a tak přespával doma. Samotné cestovatelské akce se nás tedy zúčastnilo devět.

Naší cestu jsme zahájili snídaní ve vlaku… 🙂 Vyjeli jsme z Příbrami, navštívili Tachov (tam jsme obhlídli městské opevnění a kostel Nanebevzetí Panny Marie), přes Planou u Mar. Lázní, Plzeň a České Budějovice dojeli téměř až do Horní Plané. V Horní Plané jsme si prohlédli rodný dům Adalberta Stiftera (Šumavského rodáka, spisovatele a kulturního vlastence). Slovy oddílového vtipálka “Fakt sorry kámo, ale v Horní Plané jsme se zpomněli vyfotit u nádraží… :-/”. Odtud jsme odjeli vlakem do Českého Krumlova a protože bysme se na noc nedostali domů, z Krumlova do Písku jsme jeli autobusem a z Písku domů do Příbrami auty ochotných rodičů. Cestou jsme zažili několik legračních a jednu dobrodružnou příhodu, jíž sem raději popisovat nebudeme… V přípravě a plánování jsme rozhodně udělali pár “bot”, ale chybami jsme se jistě poučili… Rozhodně jsme si ale akci Křížem krážem republikou 2017 užili – organizátorům patří dík!

V neděli jsme v klidu posnídali, uklidili v klubovně a na závěr proběhl oblíbený obchůdek – prodávaly se knihy, časopisy, sešítky na poznámky, výbava do lékárniček i další různé ceny za naše oddílové platidlo – Mušle. Bylo opravdu hodně položek, takže o co byl zájem, to jsme dražili, o co zájem nebyl, to dostal zájemce zadarmiko! To bylo to správné vyvrcholení akce a pak už jsme mazali domů k maminkám na oběd!

Kanyatara

P. S.: A jak jsme dopadli? 113. místo (ze 114 hodnocených týmů, dalších 32 bylo diskvalifikováno – buď nakonec nejeli, nebo nedodali materiály k vyhodnocení). Dostali jsme 411 bodů (311 za kilometry a 100 bonusových za návštěvu Tachova). Celkově jsme sice vlakem najezdili 444km, ale podle pravidel byla naše konečná zastávka (Č. Krumlov) dále, než 100 km od startovní zastávky, takže se nám cesta do Horní Plané nepočítala… 🙁 Výsledková listina je zde: https://www.krizemkrazem.net/tym/2017/, odkaz na náš tým (a dalších pár fotek, plánek cesty a tak) tady: https://www.krizemkrazem.net/tym/2017/mohawkove/

Komentáře