Zářijová výprava na vodu 2018 – informace

Zářijová výprava na vodu 2018 – informace

Seigu Mohawkové!

Tento víkend 7. – 9. září 2018 vyrážíme na výpravu na vodu. Plánujeme jet Vltavu z Vyššího Brodu nejspíš do Českého Krumlova. V případě nesjízdnosti středního toku Vltavy (ověřujeme na http://www.raft.cz/sjizdnost.aspx, údaje o střední Vltavě jsou přímo tady: http://hydro.chmi.cz/hpps/popup_hpps_prfdyn.php?seq=307036) pojedeme na Vltavu do Solenic na Kamýckou přehradu.

Náhradní – deštivá – varianta programu: výprava do Myštic u Blatné a program kolem chaty. Sraz a návrat by platil stejně (deštivou variantu programu máme vždy, i když se o něm v pozvánce na výpravu nezmiňujeme – buď to je nějaká chata, kde se dá být, hájenka, srub, nebo bychom zůstali v klubovně a vyrazili na výpravu okolí Příbrami).

Cestovat z Příbrami na místo startu (do Vyššího Brodu) a v neděli odpoledne zpět do Příbrami budeme dvěma auty, bude nás přesně deset, tak se do aut pěkně vejdeme.

Výprava je vhodná i pro mladší členy: Pojedeme na odolných nafukovacích lodích – raftech, které jsou stabilní a zvládneme na nich v pohodě i sjíždění jezů. Rafty budou v náročnějších úsecích řídit dospěláci – Kanyatara, Vojta a Matty. Sjíždět budeme jen jezy, které jsou pro vodáky i lodě sjízdné a bezpečné. Samozřejmostí a povinností u Mohawků (a také běžnou praxí všech rozumných dětských skupin) jsou vodácké “záchranné” plovací vesty. Kanyatara trasu jízdy zná – na Vltavu jede již popáté.

Sraz a návrat

Sraz v pátek v 15,30 v klubovně, odjezd v 15,45. Předpokládaný návrat v neděli v 17,00 opět ke klubovně. Pokud bychom se z jakéhokoliv důvodu zpozdili, budeme rodiče obesílat SMSkami.

Jídelníček

(Vezmi zásoby na jídla níže uvedená. Vezmi si přiměřené množství – opravdu nemá cenu vozit krabici rýže… Sladkosti si vezmi max 60gramů na osobu – jedna sušenka na víkend stačí, sladké a těžké limonády neber vůbec! Pokud něco nejíš, vezmi si něco jiného, ale na samostatné vaření všech jídel na vodě čas nebude…)

Pátek:

Svačina – malá svačina na cestu přijde vhod…

Večeře vlastní (oheň bude, vezmi si třeba buřty k opečení a kousek chleba)

Sobota:

Snídaně vlasní – třeba buchta od maminky, müssli – je to na Tobě.

Oběd – sáček rýže, 1 vepřová konzerva (prosíme kvalitní – Hamé, nebo z Lidlu), mrkev + cibule

Svačiny – ovoce a zelenina podle vlastní chuti

Večeře – klanové vaření ze společných surovin

Neděle:

Snídaně – smažená vajíčka, chléb

Svačina – sušenka (ne čokoládová – rozmatlá se) a ovoce

Oběd studený – chléb a tvrdý salám (nebo něco jiného podle chuti, co vydrží víkend v teple bez chladničky – paštiku, sýr, pomazánku bez majonézy, ramu, apod.)

Svačina odpolední – zelenina a  ovocekus

Výbava

Osobní věci (bodovaná výbava) na výpravu: zápisník, uzlovačka, KPZ (krabička poslední záchrany), trhací blok, tužka nebo propiska, skautská legitimace a Stezka / zápisník Orlích Per, reflexní pásek, minimálně 3 hadrové (ponožkové) míčky, nůž (lepší menší ostrý zavírák, než velká dýka – na vodu pořádně zabalit!!!), píšťalka, ešus a lžíce, šátek na hry (ne krojový), hygiena (minimálně kartáček na zuby s pastou, hřeben, mýdlo a ručník), baterka (nejlépe čelovka)

Dále:

  • dvoje boty – jedny do lodě (kecky, kroksy, pantofle, staré sandály – prostě boty, co mohou namočit (u některých šikulů čtěte “uplavat”) a jedny mimo loď na táboření (ty si klidně můžeš zabalit do loďáku, nebo si na ně připrav igelitovou tašku a nech si na ně v loďáku místo)
  • pohodlné oblečení “do lesa” – spíše více tenších vrstev, než jednu silnou – kalhoty, tepláky, kraťasy, plavky, mikinu, svetr a bundu. Skautský kroj si brát nemusíš, skautské tričko ANO! Dlouhé kalhoty nebo tepláky a mikinu (triko / košili s dlouhým rukávem) si vezmi dvoje, abys měl na převlečení, pokud si jedno namočíš, pokud si namočíš oboje, zalezeš do pyžama… 🙂 ). Nezapomeň spodní prádlo.
  • karimatka, spacák, nezapomeň ešus a lžíci, pláštěnku, náhradní ponožky (raději dva páry a silnější), oblečení na převlečení na spaní (pyžamo nebo teplákovka).
  • na cestu je vhodný malý baťůžek s lahví na vodu (s sebou stačí poloprázdná) a malou svačinkou (během plavby ho necháme v autech)
  • podsedák, kdo má
  • plavky, kšiltovku (skautskou:-) ) a pro jistotu i trochu opalovacího krému
  • plachty na přístřešky si rozdáme v klubovně, použijeme je i pod sebe, spát budeme v přístřešku.
  • Kany snad vezme kytáru
  • s věcmi to nepřeháněj, vše, co máš a nesmí se namočit, by se mělo vejít do lodního pytle!

Dotazy? Volejte buď z okna (to vám asi nepomůže), neb Kanymu na tel. 774 914 200 😉 .

Howgh!

S pozdravem “Na vodu se těšíme! Na vodu se těšíme!” Kanyatara

Komentáře