Kmenovka 10. 2. 2020

První schůzku v měsíci nazýváme Kmenovka. Vždy se na ní sejde celý oddíl, který při větším počtu lidí může mít zbylé schůzky po družinách různé dny. Nás je bohužel málo, takže máme všechny schůzky společné. Kmenovka je slavnostnější schůzka, na kterou nosíme kroj a dělají se tam takové formálnější věci. Jelikož 3. února byly prázdniny, únorová kmenovka se uskutečnila až v pondělí 10. února.

Po zahájení pokřikem jsme mluvili o tom, jakými způsoby můžeme přivést nováčky a jak si je u nás v oddíle udržet, aby je to bavilo. Pokračovali jsme plněním stezek a náš nováček Kápo tak měl možnost si něco splnit a opět se přiblížit ke slibu vlčete, který bude moci skládat po splnění první části stezky – nováčkovské zkoušce. Příště budou mít možnost něco si splnit zase jiní. Po stezkách jsme přešli k vyhlašování bodování za měsíc leden a obchůdku. Bodování vyhrála nováček Monika, tak uvidíme, jak se k tomu postaví starší členové a zabojují v únoru.

V obchůdku si každý mohl něco koupit, protože za naše oddílové platidlo mušle se tentokrát prodávala kniha, náplasti, baterka, reflexní prvek a další. Byla také možnost si za pět mušlí koupit náš oddílový časopis Ondaqua.

Na poslední část schůzky jsme se rozdělili na naše dva klany (družiny), protože nás čekal klanový program. Nejvíc je nyní potřeba připravovat divadlo, které oddílu za dva týdny předvedeme a které je jednou z etap naší celoroční hry Po stopách Rychlých šípů. Uvidíme, jak si klany divadla připraví a jestli bude dostačující na splnění etapy.

Hodiny už ukazovaly 18,52 a my se tedy vrhli na úklid. Rychle vysát, umýt nádobí, utřít stůl a uklidit předsíň. Práce šla od ruky a my jsme tedy mohli v sedmou hodinu zakončit a opustit klubovnu, ve které se setkáme opět za týden.

Pokud toto čteš a chtěl bys být členem našeho oddílu a zajímala by tě naše činnost, tak za týden schůzku zahájíme třeba i s Tebou. A určitě Tě rádi uvidíme, poznáme a přijmeme do našeho oddílu! 🙂

Imnu

Komentáře