Tento víkend: Výprava Beroun

Seigu Mohawkové, dobrý den rodiče!

Nadcházející víkend 21. – 23. února 2020 nás čeká výprava do města Berouna. Na program je naplánována výprava do okolí Berouna, poznávací hra po Berouně, koupáníčko v bazéně, doladění divadelních představení klanů a hry. Samozřejmě se také postaráme o sebe a své žaludky a tomu také budeme věnovat nějaký čas. Všichni z nás mají možnost zdaru výpravy prospět.

Budeme ubytovaní v klubovně spřáteleného turistického oddílu. Klubovna je od nádraží celkem daleko, abysme si ji mohli převzít jak majitelé potřebují, vyrazíme z Příbrami dříve, než je obvyklé (vlak nám jede už v 15,01 – sraz v pátek v 14,45), vrátíme se opět vlakem v neděli před 4. hodinou odpolední (15,47). Věřím tomu, že když se všichni sbalíme již dnes odpoledne a zítra jen doplníme zásoby, že odjezd v 15,01 stihneme. “Kdyby to byl pro někoho problém, volejte Kanyatarovi, on vám domluví extra dopravu – onen opozdilý Bobánek pojede do Berouna později soukromým spojem nebo třeba dalším vlakem v doprovodu jednoho z owačirů…” komentář Destruktus.

Jako výbavu si vezmeme již dobře známé věci – karimatku a spacák, pyžamo, přezůvky, na sebe skautské tričko a kroj, slušnější kalhoty, do klubovny na sobotní výpravu do lesů klidně horší kalhoty nebo tepláky. Dále ponožky, spodní prádlo, plavky, mýdlo / šampón, ručník. Dobře se oblékněte nebo vezměte teplé oblečení do rezervy – pořád je únor. Může být +10 i -20 st. C. “Tak abyste zase – někteří – neměli kašlíček…” komentář Destruktus.

Samozřejmostí jsou osobní věci na výpravu – všechny! “Tady na webu jsou v samostatném článku, tak si je najděte, kdo je neznáte!” Destruktus

Hodit by se mohl malý batoh na sobotu, ale pokud si ho budete brát, vezměte ho z domova prázdný (nebo skoro prázdný) a připevněte si ho na velký batoh, ať nejdeme ověšení jako vánoční stromečky. Pokud nevíte, jak to provést, raději si ho neberte, sbalíme se v sobotu do jednoho velkého batohu a pak se o něj budeme střídat. 🙂

Zásoby vezmeme společné z klubovny, případně dokoupíme, jako vlastní si každý z nás vezme:

  • vlastní večeři na pátek
  • dvě porce chleba
  • kousek uzeniny k luštěninám (uzené maso, pátrek, popř. klobása – podle chuti)
  • 2-3 cibulky
  • ovoce / zelenina (ke svačinám – takové množství, co kdo během víkendu sní + do rizota)
  • několik sáčků čaje

Láhev / termosku s pitím – voda, málo sladký čaj. Určitě to nepřehánějte se sladkostmi (jedna sušenka opravdu stačí, bez bonbónů se jistě obejdeme úplně), žádné ochucené vody “jsou těžké, drahé a i slazené minerálky nebo čaje, které vypadají zdravě obsahují móóóc cukru, aby jim to lidi pili…” komentář Destruktus.

S pozdravem “Na výpravu se těšíme!”

Kanyatara

“Já jedu taky (asi se schovám k někomu do batohu, abych nemusel chodit tak daleko) a taky se těším, co vám všechno na té výpravě do Berouna neboli Vyšoda provedu! váš skřítek Gaius Destruktus I., skoronáčelník Mohawků a dobrá duše oddílu.” komentář Destruktus.

“Tak to máme radost…!” komenář Kanyatara

P. S.: Na náhledovém obrázku je fotka ze štoly s “okny” do lomu Malá Amerika – říká se tomu “galerie”, je to poblíž Berouna, ale tentokrát naše kroky zavítají jinam… 🙂

Komentáře