Výprava na vodu – Solenice 2020

Dobrý den rodiče, seigu Mohawkové!

Jak už víte z pondělní schůzky, tento víkend, tedy 11. – 13. září 2020 vyrážíme na výpravu na vodu. Protentokrát jsme vybrali dovádění na Vltavě mezi Solenicemi a Kamýkem nad Vltavou (tedy vlastně po Kamýcké přehradě). Cestovat z Příbrami na místo startu (do Solenic) a v neděli odpoledne zpět do Příbrami budeme Kanyho Toyotkou, pokud bychom se nevešli, cestou tam poprosíme ještě jedno auto rodičů a zpět nás několik přijede autobusem (nebo opět autem, jak se domluvíme na srazu).

Podle počtu účastníků výpravy si také vezmeme společné zásoby, lodní vaky, pádla, vesty a jednu nebo dvě lodě. Počítám, že na výpravu pojede Icy, Mochomůrka, Sandra a Špigy, za námi v sobotu ráno dorazí Imnu. Pokud má v úmyslu jet ještě někdo další z nováčků, co nejdříve se ozvěte!

Sraz: v pátek v 16,00 u klubovny. Předpokládaný návrat v neděli v 17,00 ke klubovně, případně autobusem v 17,22 na autobusové nádraží (dle domluvy na srazu).

Výprava je vhodná i pro mladší členy a nováčky – autem dorazíme kousek od vody a nepůjdeme tedy žádné velké úseky s bagáží. Voda je zde vodáckou hantýrkou “olej” – žádné jezy nebo peřeje. Na programu krom ježdění na lodích a vodáckého výcviku budou hry na vodě, skautské hry v lese a samozřejmě také životně důležité postarání se sami o sebe (vaření, stavění přístřešků, a tak.). Samozřejmostí a povinností u Mohawků (a také běžnou praxí všech rozumných dětských skupin) jsou vodácké “záchranné” plovací vesty, které budeme mít všichni na sobě, kdykoliv budeme na lodi.

Příprava: Na srazu v klubovně si vyzkoušíme vesty a pádla, rozdáme si loďáky, do kterých si přebalíme všechny věci místo do batohů. Loď (nebo lodě, podle počtu vodáků) již Kany přiveze na sraz.

Deštivá varianta? Každá výprava (i když to někdy vysloveně nepíšeme) má svou “deštivou variantu” – kdyby bylo před začátkem výpravy opravdu ošklivé počasí, což je u výpravy na vodu vytrvalý déšť, silný vítr nebo velké chladno, nebo by se počasí zhoršilo během výpravy, vrátili bysme se do klubovny, přespali v ní a vyrazili na jednodenní výpravu na vodu, nebo operativně třeba pěšky do okolí Příbrami. Každopádně kvůli malému deštíku se dříve vracet nebudeme.

Jídelníček:

  • Pá večeře – vlastní (oheň nejspíš bude), oblíbený je špekáček na opečení na ohni
  • So snídaně – vlastní a čaj
  • So oběd – rizoto (vezmi si 1 velkou nebo 2 menší cibule a kvalitní vepřovou konzervu Hamé nebo z Lidlu, prosíme ne konzervy z konzervárny Tábor!!!)
  • So večeře – špigety (vezmi si trochu kečupu v piksle nebo skleničce)
  • Ne snídaně – Míchaná vajíčka – vezmi několik vajíček (nejlépe vyklepnutých v těsnící nádobce nebo skleničce) a kus chleba
  • Ne oběd – Mohawské Nemüssli (vezmi si suroviny: hrst vloček (v sáčku nebo krabičce), trochu cukru a/nebo ovoce, sušeného ovoce, ořechů, apod.) nebo vlastní studená podle chuti- vezmi si něco, co Ti vydrží, i když bude o víkendu teplo (chleba, paštiku, pomazánku bez majonézy, ramu, sýr nebo suchý salám v celku, nebalený v igelitu, ovoce nebo zeleninu)- musí vydržet!
  • Svačiny – ovoce a zelenina podle chuti.
  • Pokud myslíš, že něco z jídel nejíš, možná jsi to ještě neochutnal u Mohawků – v lese (i u vody) chutná více, než doma! Jinak si samozřejmě můžeš vzít něco jiného, ale budeš se muset o své jídlo postarat sám – jinak ho připravujeme společně, nebo se u přípravy vystřídáme. 🙂

Co s sebou: Věci jako na klasickou víkendovou výpravu (ano, i hadrové míčky a ešus), pro jistotu i plavky (byť koupání nepředpokládám), ručník, kšiltovku (skautskou:-) ). Hodit se budou boty do lodi (koupací boty, kroksy, nebo staré kecky; pokud nemáš, dá se to přežít i bez nich), jedny (nebo dvoje) náhradní ponožky navíc, velká petlahev (nebo radši dvě) plné pitné vody. Spát budeme venku – plachty vezmeme z klubovny.

Dotazy? Volejte buď z okna (to vám asi nepomůže), neb Kanymu na tel. 774 914 200 😉 . Pokud někdo něco z vybavení nemá, můžeme zapůjčit, ale chce to řešit ve čtvrtek – ne všechno (např. batohy nebo spacáky) máme v klubovně.

Howgh!

Ahooooooooj va vodě!

Náčelník

Komentáře