Kubrychtova bouda pohledem účastnice

Zápis z výpravy 3.-5. prosince 2021

V pátek 3. 12. jsme se v 16:45 sešli na vlakovém nádraží v Příbrami. V 17:01 jsme odjeli vlakem do Berouna, kde jsme poté přestoupili na vlak do Srbska. Po 2,5 kilometru dlouhé pěší cestě jsme dorazili na Kubrychtovu boudu. V chatě jsme zatopili, připravili se na spaní a šli večeřet (večeři měl každý vlastní z domova). Po dojedení a uklizení stolů jsme si zahráli např. hru
,,Dixit“. Když jsme dohráli, udělali jsme si hygienu, převlékli se do pyžam a šli spát.

V sobotu jsme po probuzení šli na rozcvičku. Po snídani – míchaná vajíčka – jsme si udělali hygienu a okolo jedenácté hodiny jsme se vyrazili podívat do CHKO Český kras. Naše 1. zastávka byl lom Malá Amerika. Po Malé Americe jsme se zastavili u lomu Mexiko, kde jsme se naobědvali – bylo müsli s mlékem) Po obědě jsme vyrazili směr další lom – Velká Amerika. Po pokochání se výhledem na Velkou Ameriku byla naše další zastávka Liščí lom. Následoval ještě Pustý lom neboli Pusťák a naše poslední zastávka byl lom Soví ráj. Do chaty jsme dorazili okolo šesti hodin a začali vařit kuskus k večeři. Po večeři jsme si zahráli Uno. Nakonec jsme si udělali hygienu šli spát.

V neděli jsme si po probuzení udělali rozcvičku, nasnídali se (byla kapustňačka), udělali hygienu, uklidili chatu a šli se podívat na nedaleké Bubovické vodopády. Po návratu jsme se naobědvali, rychle jsme douklidili věci v chatě a vyrazili na nádraží do Srbska. Do Příbrami jsme dorazili krátce před čtvrtou hodinou. Tam jsme se rozloučili a šli domu.

Autorkou zápisu je patnáctiletá členka Mohawků Icy, která je zároveň owačirou (rádkyní) klanu Modré želvy.

Úvodní foto: účastníci výpravy v zasněžené krajině. V pozadí lom Velká Amerika. (Další fotky z výpravy jsou ve speciální složce dostupné členům a rodičům.)

Tagy:
Komentáře