Zářijové Kanyštice

První výprava 25. období kmene Mohawk nás čekala od 9. do11. září. Zde je zápis z ní, který pořídila Icy.

První výprava v tomto roce proběhla kvůli špatnému počasí v Myšticích (neboli tzv. Kanyšticích). V pátek jsme se kolem 16 hodin sešli v klubovně v počtu 22 lidí a po naskládání věcí ke Kanymu do auta jsme se přesunuli na autobusové nádraží, odkud nám jel v 16:46 autobus. Po příjezdu do Myštic jsme pomohli Kanymu vynosit věci z auta. Když jsme je vynosili, byl nástup. Protože na této výpravě bylo spoustu nováčků, tak jsme si prošli okolí chaty, aby všichni věděli, kde co je. Následně na to jsme šli o chaty, kde jsme rozdělili jídlo, dali si batohy na místa, kde jsme je měli celý víkend a připravili věci na večeři (vlastní). Následovalo plnění stezek, zaučování nováčků a procházení orlích per. Před koncem tohoto programu přijel Samotář. Nakonec jsme se převlékli do pyžam, vyzubili se a šli jsme spát.

V sobotu jsme vstávali kolem 7 hodin a šli na rozcvičku. Po rozcvičce jsme uklidili spaní, připravili věci na snídani, nasnídali se (byla míchaná vajíčka), udělali hygienu a Bílí jeleni se Žlutými vlky šli jezdit na lodě, Modré želvy šly řezat dříví a služba (Hnědí medvědi) šla vařit oběd. Po příjezdu Imnua jsme si šli zahrát nějaké seznamovací hry (např. jsme udělali kruh, jeden stál uprostřed a řekl ,,Mám domácího mazlíčka.‘‘ a každý, kdo má doma nějakého domácího mazlíčka, tak se musel postavit někam jinam a kdo si nenašel místo, tak zůstal uprostřed). K obědu byla polévka ,,Ramen‘‘ a následoval polední klid. Když skončil polední klid, Modré želvy a Hnědí medvědi šli na loď a ostatní vařili večeři nebo sekali dříví. Protože začalo pršet, tak jsme se přesunuli do chaty a hráli hru (spočívá v tom, že jsme si zavázali oči a museli jsme sestavit nějaký tvar). Kvůli dešti si Hnědí medvědi a Modré želvy nezkusili záchranu pomocí házecího pytle, takže díky tomu, že později pršet přestalo, si to mohli jít zkusit. Následovala večeře (bylo rizoto). Když jsme dojedli a umyli si ešusy, šli jsme si zahrát hru (předávali jsme si různé věci bez rukou). Nakonec jsme se převlékli do pyžam, vyzubili se, zazpívali pár písniček a šli spát.

V neděli jsme vstávali kolem 7 hodin, uklidili jsme spaní, připravili věci na snídani, nasnídali se (snídaně byla vlastní). a udělali si hygienu. Po hygieně a nástupu jsme si šli do lesa k připravenému Dakotskému kříži a Imnu nám pověděl něco o Midewiwinu. Když jsme přišli, dalo se hřát jídlo a my jsme si mezitím balili. K obědu bylo rizoto, které zbylo ze včera. Po obědě jsme si dobalili, dali krosny ke Kanymu do auta, poklidili chatu a vydali se na cestu. Během cesty jsme hádali stromy. Cca půl hodiny před odjezdem vlaku jsme po sedmikilometrové cestě dorazili na nádraží. Kolem 17:15 jsme dorazili do Příbrami, vzali si věci od Kanyho z auta, dali si palcáka a rozešli se domů.

Icy

Komentáře