Sněmovní výprava na Kubry(i)chotvu boudu

V pátek 21. 10. jsme se sešli v 15:50 v počtu 22 lidí (celkem nás bylo 24 i s Imnuem a Samotářem, kteří jeli autem) na vlakovém nádraží. V 16:08 jsme odjeli směr Beroun, kde jsme přestoupili na vlak do Srbska. Po cestě z nádraží do chaty jsme vzali věci u Samotáře v jeho zapadlém autě. Přišli jsme do chaty a začali jsme vybalovat jídlo, připravovat hlavní místnost na večeři a připravovat spaní. Následovala vlastní večeře. Poté jsme si zazpívali, udělali si hygienu a šli spát.


V sobotu jsme vstávali kolem 7:30 a kvůli špatnému počasí měli rozcvičku v chatě. Poté byla vlastní snídaně. Po hygieně začali Žlutí vlci vařit oběd, Hnědí medvědi si plnili body ze stezky nebo orlí pera a Modré želvy s Bílými jeleny šli se Samotářem hrát hry (např. Monstra nebo Piškvorky). Uběhla nějaká doba a HM se prohodili s MŽ a BJ. K obědu byla kaše s párkem.


V průběhu oběda přijeli Wakišaka s dětmi, Řešetlák a Marty jako sněmovní hosté za kmen Ksigudan a Morče za kmen Shawnee. Po obědě si ten, kdo chtěl, mohl ještě doplnit u Wakišaky nějaká OP a pak jsme šli na dřevo, které jsme zpracovali a poskládali na hromadu. Před odchodem na procházku jsme si dali svačinu (sušenku s ovocem). Na sněm dorazil ještě šaman Čiksika. Kvůli přípravě sněmu jsme šli na kratší procházku – jen k Malé Ameriku.

Když jsme přišli z procházky, tak MŽ začali připravovat tzv. předsněmovní svačinu a ostatní dělali
dřevo. K svačině byla ovesná kaše. Pak začal sněm, na kterém proběhla soutěž Muž/Žena sněmu – vyhrál Morče, boj o skalpy – dva skalpy získali Vlci a dva Jeleni, udělování OP – 11 bojovníků zažádalo celkem o 33 orlích per , hodností – ty byly uděleny dvě, Březových lístků (držitelkami 1. stupně se staly Icy a Špigy) a zpívání. Po sněmu jsme se rozloučili s částí hostů, kteří odjížděli (někteří je šli doprovodit na nádraží) a po hygieně jsme šli spát.

V neděli 23.10. jsme vstávali kolem 7:30 a šli jsme na rozcvičku (tentokrát už ven). Po rozcvičce byla snídaně (míchaná vajíčka) a hygiena. Následně na to začali Hnědí medvědi připravovat oběd a ostatní hráli další etapu celoroční hry a Mrkvičky. Před obědem jsme ještě stihli poskládat matrace tak, jak byly při našem příjezdu. K obědu byly těstoviny s omáčkou, masem z konzervy a zeleninou. Po obědě jsme začali balit a nosit věci ven z chaty. Kolem 13:30 jsme vyrazili z chaty směr nádraží, přičemž jsme ještě zanesli některé věci k Samotářovi do auta. Na nádraží, protože jsme měli ještě čas, tak si někteří plnili body ze stezky. V Berouně jsme přestoupili do vlaku směr Příbram a v 15:47 jsme dorazili do Příbrami, kde jsme se rozloučili a rozešli se domů.

Icy

Komentáře