Uzlařská regata: co to je a co musím splnit, abych na ni mohl jet

Mílý Mohawkové,

na začátku prosince (konkrétně 2.-4.) nás čeká VIP výprava do Kolína. Proč VIP? Protože na ni budou moci jet jen ti, co splní níže napsané podmínky. A proč do Kolína? Protože je v plánu zúčastnit se uzlařské regaty (soutěže v uzlování), kterou v sobotu 3. prosince pořádá tamní oddíl. Celý víkend budeme ubytováni v klubovně kolínského svazového oddílu a kromě samotné možnosti zkusit si zasoutěžit v konkurenci jiných oddílů bude čas i na prohlídku města nebo jiné aktivity.

Odkaz na pozvánku na regatu T. K. průzkumník Kolín:

https://www.pruzkumnik.cz/download/regata_pozvanka.pdf

Vydáním tohoto článku se spouští nominace na výpravu. Vzhledem k velikosti klubovny bude moci jet max. 15 členů, kteří splní následující podmínky:

1. podmínka:

Umět uvázat 6 základních uzlů – tj. Ambulantní spojka, Lodní smyčka, Dračí smyčka, Rybářská spojka, Škotová spojka a Zkracovačka.

2. podmínka:

Podle příchodu do oddílu mít splněnou určitou část Théča čanky (naší stezky):

  • příchod před rokem 2022 – splněno (tj. al. 1 bod) 80 % povinných podmínek (tj. 40 podmínek z 50)
  • příchod mezi lednem a červnem 2022 – splněno 40 % povinných podmínek (tj. 20 podmínek z 50)
  • příchod po září 2022 – splněno 20 % povinných podmínek (tj. 10 podmínek z 50)

Máme (máte) celý listopad – čtyři schůzky a dvě další akce na trénování uzlů a potvrzování podmínek ve stezce. Prvních 15, kteří ukážou základní uzle a splněnou stezku dle úrovně, mají možnost se Samotářem vyrazit do Kolína. Nebojte, během listopadu budou před schůzkami, během nich nebo po nich menší tréninky, kde se můžete uzle naučit nebo v jejich vázání zlepšit. V příloze zároveň naleznete obrázky jednotlivých uzlů. Existuje i spousta (video)návodů na vázání uzlů, takže můžete hledat v knížkách nebo na internetu. Případně, pokud by byl zájem, můžeme něco najít a vám zaslat.

Ti, co se na tuto VIP výpravu nedostanou, nemusí zoufat. Pída s Kanyatarou totiž chystají menší výpravu pro všechny ostatní. Vše je ale zatím ve fázi plánování.

Komentáře