Výprava s rodinami 9. 10. 2022

Kolem 9. hod. ranní jsme se sešli v počtu 32 lidí (celkově dětí i rodičů) u klubovny.

Ten, kdo chtěl, si vzal kotlík s tím, že si cestou měl nasbírat něco, aby z toho mohl uvařit čaj. Po pobrání všech potřebných věcí z klubovny jsme vyrazili směr Květná.

Cestou jsme si povídali a sbírali přísady do čaje.

Když jsme přišli na Květnou, dali jsme si svačinu a po vysvětlení jsme začali hrát ,,Boj o vlajky”. Boj to byl zajímavý a pokaždé vyhrál někdo jiný. Po třech kolech vyhrál tým Beta nad Alfou 2:1.

Poslední kolo hráli děti (+Kany – takže prostě “děti” :-D) proti dospělým. Po nalezení vlajky Samotářem vyhráli dospělí.

A protože už byl pomalu čas oběda, tak jsme se přesunuli na místo, kde jsme si rozdělali ohně a začali si dělat oběd a vařit čaje. Každý byl jiný, ale všechny byly výborné – hruškový, bylinkový, s jeřabinami…

Po obědě jsme povídali o táboře a o programu na podzim (“a Samotář nám předvedl, jak se nerozdělává oheň…” komentář Destruktus) se bohužel museli někteří odpojit, ale zbytek vyrazil směr klubovna.

Na louce pod Květnou jsme si ještě zahráli hru ,,Plácni a uteč” (postavili jsme se do řady, jeden člověk šel k druhému týmu, druhý tým měli nastavené ruce, tak aby jim ten člověk mohl plácnout, a ten, který vyšel někoho plácl a běžel zpátky, pokud ho ten koho plácl chytil, šel na druhou stranu).

Při cestě zpět jsme sbírali odpadky – v lese jsme našli “odstavený” nákupní vozík a ten se nám 2x povedlo naplnit! No, někdy příště budeme se sbíráním odpadků pokračovat – člověka to nutí přemýšlet…

Okolo 4. jsme dorazili ke klubovně, rozloučili jsme se a rozešli se domů. Bylo to super! Ahoooooj!

Icy

Komentáře