Skaličný již tento víkend!

Nejbližší víkendovka, která nás čeká, je od 17. do 19. března výprava na Skaličný. To je chata (respektive dvě chaty) vzdálená několik kilometrů od Čížové. Na tomto místě jsme byli již několikrát – naposledy v lednu 2022, což spousta z vás pamatuje – a na Skaličném proběhly i dva mohawské sněmy (v letech 2013 a 2015).

V tomto článku naleznete informace o dopravě a jídelníček. Další důležité informace jsou v druhém
článku s názvem ,,Jak se správně sbalit a obléct na výpravu v zimě“.

Sraz a návrat

Z Příbrami pojedeme vlakem do Čížové, odkud to je na Skaličný několik kilometrů. V pátek se sejdeme na vlakovém nádraží v 16.40. V neděli se na nádraží vracíme v 16.55. Po domluvě bude možnost nastoupit nebo vystoupit na nějaké jiné zastávce na trase (v pátek je to vlak R 1172 a v neděli R 21171)

Jídelníček

Nákupní seznam:

Večeře na pátek a snídaně na sobotu, dva krajíce chleba, dva trojúhelníčky mazacího
sýra, hrst špaget, jeden stroužek česneku, jedna malá brambora, jedna malá cibule, jedna malá mrkev, jeden pytlík parboiled rýže, dva kusy ovoce a dva kusy zeleniny, dvě sušenky (ovesné dodají víc energie než pšeničné – prosíme opravdu sušenky, ne gumové medvídky, křupky, čokoládu apod.)

Jídelníček:

Opět uvádíme jídelníček – jako tradičně platí, že chápeme, že někdo nemusí něco jíst, musí si ale vzít něco vlastního místo toho, co včas oznámí službě, aby se to stihlo připravit.

  • pá – ve: vlastní
  • so – sn: vlastní
  • so – o: špagety se sýrovou omáčkou a kuřecím masem
  • so – ve: česnečka s chlebem
  • ne – sn: Samotářovo krupicová kaše
  • ne – o: mohawské rizoto se sojovým masem

Závěrem

Ti nejmenší mohou dát své spacáky Kanyatarovi do auta, ale musí ho přinést ve středu nebo čtvrtek na schůzku do klubovny v obalu označený jmenovkou se jménem.

Na Skaličném je sauna – kdo je zdráv, bude vybaven plavkami a osuškou (a bude chtít), může si pořádně prohřát kosti… 🤣👍🦴

Výpravu vede Pída a objednává výborné počasí. 🙂

Na všechny skauty a skautky se těší vedoucí Kanyatara, Samotář a Pída. Imnu se musí učit na
životní zkoušku (maturitu) a my mu budeme držet palce a v lese na něj vzpomínat. 🙂

Komentáře