Rodinný Minitábor – pozvánka

Vítejte u článku na téma Rodinný Minitábor, který byl z větší části nadiktován.

Podstatné informace:

  • výprava bude pátek – neděle 9. – 11. 6.
  • víkendovka (výprava s přespáním) je určena pro všechny Mohawky (členy, nováčky, i pro ty, co nejedou na tábor) a ty z rodičů (rodin), kteří se aktivně podíleli na budování tábořiště
  • jestli rodiče pojedou na chvíli, celý den, nebo celý víkend, nechám na jejich rozhodnutí, ale s dětmi (Mohawky) bysme rádi prožili celý víkend jako výpravu!
  • na programu bude práce i hry, podle počasí i koupání, večer posezení u ohně
  • doprava – na klasickou výpravu sice jezdíme autobusy a vlaky, ale tentokrát povezeme ještě nějaký materiál, nářadí, vodu, apod. – poprosíme o spolupráci rodiče (i ty, co se nezdrží) a dopravíme se auty
  • spaní je naplánováno v přístřešcích (plachty vezmeme z klubovny), “pod širákem”, nebo pod střechou v jídelně, případně ve vlastních stanech
  • jídlo je v plánu takto: obědy společné (něco ze společných, něco z vlastních zásob), ostatní jídla vlastní vlastní, oheň bude (takže záleží na vás, jestli si něco upečete nebo si dáte např. chleba s něčím). Sobotní oběd bude kuskus s masem (nebo v bezmasé variantě) se zeleninou (vezmi kousek sýra na posyp, 1 cibuli a kousek zeleniny – mrkev, kus papriky, okurky, nebo do dvojice plechovku hrášku nebo kukuřice – podle chuti). K nedělnímu obědu bude buřtguláš (vezmi kus chleba, buřta, malou bramboru) – ostatní suroviny na obědy budou ze společných oddílových zásob.
  • reagujte nejpozději do čtvrtka 18,30 (po schůzce se pojede nakoupit) ) – např. “děti pojedou celý víkend, my jen sobota”, nebo “2+2+1 (to je: dospělí + členové + nečlen) celý víkend”, apod., nebo normálně slovně (veřejně či soukromě). Případně si to upřesníme osobně po schůzkách. Každopádně nějaký způsob “přihlášení” je nutný, abysme věděli, kolik společných zásob nakoupit! Díky!
  • sraz v 17:00 v klubovně, ukončení v 15:00 v neděli na tábořišti, tak aby jsme se v pohodě stihli včas vrátit

Co se týče výbavy:

Určitě vemte spacák a karimatku, jestli bude hezky, tak se budeme koupat, takže ručník a plavky, ze skautských oděvů stačí tričko nebo mikina podle teploty, určitě oblečení přiměřeně – může být hezky, může pršet, může být večer nebo v noci chladno. Hygienu, dále doporučuji na osobou 2 l (pitné – kohoutkové) vody (budeme mít nějakou vodu společně, ale otázka jestli bude dost – případně zajistíme ve vsi), osobní věci jako na výpravu (je to psáno v jiných článkách zde na webu, tak to nebudeme opakovat).

Každopádně prosíme o potvrzení účasti dětí i rodičů nejpozději do čtvrtka 18:30 (to znamená nejpozději ve čtvrtek po schůzce), abysme mohli nakoupit společné zásoby!

Za mě je to všechno, užijte si deštivý den (neboť deště bylo potřeba) a uvidíme se na výpravě na srazu v klubovně (pokud se individuálně nedomluvíme jinak) v pátek v 5 hod. odpoledne. Kdo nemáte dopravu, ozvěte se!

Díky a mějte se!

Kanyatara

Komentáře