Z Ondaquy: Široko a schůzky na hřištích

Díky píli owačiry klanu Modrých Želv Imnua se daří vydávat náš oddílový časopis Ondaqua pravidelně po dvou až třech týdnech. Aktuální číslo ze včera je 66. “To je takové fofr, že to Kanýsek ani nestíhá dávat na web…” – komentář Destruktus. Členové ho dostali v papírové podobě na včerejší Kmenovce.

To že někomu ještě stále nedošlo, že obvykle první schůzka v měsíci je slavnostní a nosíme na ní kroj se asi ani nebudu rozepisovat. Jen doplním, že jsme obnovili naší “kámošku” Černou Desku a podobné výtečníky na ní budeme zveřejňovat a nebudou-li se více snažit a dbát na domlouvání, rozloučíme se s nimi. Nebudeme se zabývat těmi, co nedodržují naše pravidla, co říkáte?), Pro na Kmenovce nepřítomné zde uvádíme jen několik bodů z ní – určitě si ale Ondaquy všichni čtěte celé – píšeme je o vás, pro vás a pro vaše rodiče. A třeba i úryvky níže nejsou úplně stejné jako v papírové verzi…

P. S.: Kdo najde a při některé ze schůzek pošeptá Kanymu nebo Imnuovi jaké našel rozdíly mezi článkem na stránkách a Ondaquou č. 66 v papírové podobě (nebo v PDFku zde na webu), má splněno etapu č. 5 celoroční hry “Stoupání na Horu”.

Kany

Hon na Široka – info

Seigu Mohawkové!

Jak jistě víte, tento pátek, 5. dubna, odjíždíme do Prahy na nepovinnou výpravu. Přihlásila se většina členů, proto info předávám prostřednictvím Ondaquy. Jsem vedoucí této výpravy, proto veškeré dotazy směřujte na mě (tel. 702 961 010).

Sejdeme se v pátek v 15:45 na autobusové zastávce na Jiráskových sadech. S sebou si vezmete klasicky velký batoh, spacák, karimatku a věci osobní potřeby na víkend (spodní prádlo, trička, kalhoty, tepláky, pyžamo, hygienu, zápisník, propisku, stezku atd.) a přezůvky. Do velkého batohu zabalte nějaký malý na sobotní běhání po Praze. Na sebe kroj!

K jídlu studenou svačinu a večeři na pátek, jídlo na sobotu (snidani a svačiny studené, během dne budeme lítat po Praze, na večer vemte konzervu a sáček rýže – uděláme si rizoto) a studenou snídani na neděli. Pokud chcete rizoto ozvláštnit, kupte mini konzervu hrášku, kukuřice, mrkve či jiné zeleniny. Samozřejmě si vezměte pití (v Praze doplníme). Je možné vzít si s sebou malé kapesné, ale sama si nejsem jistá, že bude kde a kdy ho použít.

Nedělní návrat bude mezi 10. a 14. hodinou, nejsme schopni odhadnout konkrétněji. Včas pošleme SMSky. Děkujeme.

Matty

Schůzky na hřištích

Už se tu psalo, že na jaře budeme mít jako na podzim schůzky na hřištích. Je to proto, abychom byli vidět a snad přivedli nějaké nové členy. “A samozřejmě taky abysme si to užili… ” – komentář Destruktus. A dnes zde napíšu, kde se budeme v nejbližších týdnech scházet.

Prosíme rodiče, aby děti odváděli tam a po schůzce si je zpět i odváděli (samozřejmě pokud nemá jít dítě domů samo). Nikdo z náčelnictva ani z rodičů totiž NENÍ taxi služba. S sebou na schůzky mají být normálně osobní věci, pití, vhodné oblečení, ideálně skautské tričko a vhodnou obuv.

Pokud by byla nějaká změna ohledně místa konání schůzky, tak budeme SMSkvat. V případě špatného počasí se schůzka přesune do klubovny.

Datumy schůzek a kde budou:

  • Schůzka 3. 4. – Kmenovka v klubovně
  • Schůzka 10. 4. – pracovní schůzka v čase obvyklé schůzky. Prosíme o pomoc i rodiče. Kdo má, tak si prosím přineste hrábě nebo kolečko.
  • Schůzka 17. 4. – dopravní hřiště nad Rynečkem, s sebou kolo!
  • Schůzka 24. 4. – na Nováku, sraz vzadu u Rákosníčkova hřiště.

Další schůzky budou zveřejněny v příštím vydání Ondaquy. Ještě dodávám, že na Kmenové radě bylo rozhodnuto, že 1. června bude jednodenní výprava. Cíl zatím není znám. “V kalendáři na webu už to je!” – komentář Destruktus.

Imnu

Komentáře