Boj o vlajky

Víkendová výprava Kmene Mohawk již tento víkend – 4. – 6. října 2019 bude věnována velké, téměř celodenní míčkové bitvě, Boj o vlajky.

Šílenost? Možná… 🙂 Co byste taky čekali od Kanyho…? 🙂

Jak je to vymyšleno?

Vězení musí být označeno – jsem ještě vězeň, nebo již prchám??? 🙂

V pátek odpoledne vyrazíme z Příbrami (většina oddílu autobusem, věci a několik lidí autem), dorazíme do lesa, kde si dva týmy (naše klany Modrých Želv a Hnědých Medvědů) postaví každý svou “pevnost” (přístřešek z plachty) a schová svoji vlajku. Upřesníme si pravidla, navečeříme se a začne hra. Je na taktice každého klanu, zda se bude snažit získat vlajku soupeřů, uchránit vlastní nebo obojí, jestli bude klan získávat zajatce nebo protivníky vybíjet a třeba i to, jestli se bude klan v noci střídat v držení hlídek, nebo se s protivníky domluví na nočním “klidu zbraní”. Ráno se přístřešky uklidí a přesunou se do “kempu”, kde bude po celou dobu hry jídelna a “odpočívárna” pro vybité bojovníky, nebo kohokoliv, kdo si chce na chvilku vydechnout. Hra bude probíhat až do sobotního odpoledne, přerušována bude jen na jídlo, které bude vařit a připravovat Kanyatara v “kempu”, při jednání velitelů nebo v případě potřeby.

V sobotu večer hru vyhodnotíme, možná si zazpíváme pár písniček a zalezeme do spacáčků dříve, abychom si po lítém boji pořádně odpočinuli.

V neděli bude následovat odpočinkový program, splníme si několik bodů z Nominačního testu, zahrajeme klidnější hru a dojdeme asi 3 kilometry k vlaku a v odpoledních hodinách dorazíme zpět do Příbrami.

Bezpečnost při hře je zajištěna několika věcmi:

  • lokalitou – ostrůvek lesa – lesík ohraničený poli a loukou dlouhý asi 500 metrů, široký asi 100 metrů – není možné se ztratit
  • pevně nastavenými pravidly – např. zákazem běhu (povolena je chůze, plížení), apod.
  • domluvenými signály píšťalkou a mobilním telefonem v každé “pevnosti”
  • používáním ochranných brýlí během hry (máme oddílové)

Deštivá varianta programu

V případě nepříznivého počasí (silného deště, větru, pokud bychom byli promáčení, apod.) bychom se z lesa přesunuli zpět do klubovny hned v sobotu večer, program v neděli by probíhal po okolí Příbrami. Pokud by bylo nepříznivé počasí v pátek odpoledne, spali bychom v klubovně a boj by probíhal pouze v sobotu na jiném místě poblíž Příbrami – při jakékoli změně programu budeme rodiče informovat.

Konkrétní informace

Sraz a návrat:

Sraz v pátek v 15,45 v klubovně, odjezd autobusu v 16,25 z autobusového nádraží, návrat v neděli v 17,00 na vlakové nádraží náhradní autobusovou dopravou (náhrada za vlak od Březnice). Přesnou lokalitu, kde se budeme pohybovat se dozvíte osobně na srazu a také ve WhatsApp skupině rodičů, kde budu publikovat případné důležité aktuální informace.

Zásoby:

  • čtvrtka chleba (asi dvě porce)
  • 2 ks ovoce a 2 ks zeleniny (jen tolik, kolik dokážeš sníst)
  • ostatní vezmeme ze společných zásob z klubovny

Výbava:

  • Podmínkou účasti je alespoň 5 hadrových (ponožkových) míčků – zašitých, aby se nerozpadly. Vezmi jich co nejvíce, co stihneš vyrobit!
  • Spacák a karimatka, oblečení na spaní a další výbava jako na jakoukoliv jinou výpravu (koukněte zde na webu, třeba na http://indianipribram.cz/2017/03/odevy-a-obuv-na-vypravy/ nebo http://indianipribram.cz/2013/10/osobni-veci-na-schuzku-na-vypravu/) s mírnými obměnami (viz. níže).
  • Sbalte si do dvou batohů – do malého na cestu pití!!!, zápisník, Stezku (a klidně i ostatní osobní věci) a do velkého všechno ostatní.
  • Neberte si skautský kroj.
  • Oblečení na boj vyberte opravdu to nejhorší, co doma máte – s velkou pravděpodobností se ušpiní a potrhá! Na cestu klidně můžete něco slušnějšího…
  • Kotníková obuv – “pohorky”, “pracáky”, apod. důrazně doporučujeme!
  • Baterka a uzlovačka vzhledem k programu velmi nutné!!!

Nováčci na výpravě

Výprava může vypadat náročně a pro nováčky nezvládnutelně, ale opak je pravdou. Sice budeme spát venku pod přístřešky, ale svoji bagáž poneseme jen velmi krátký úsek. Také práce, které obvykle vykonáváme, abychom se o sebe postarali (dříví na oheň, příprava jídla a vaření) budou na této výpravě omezeny na nutné minimum… Takže pojeďte i vy, kteří jste mezi námi jen krátce! Všechno v pohodě zvládneme! A kdybyste měli dotazy k vybavení, ozvěte se. Něco máme k zapůjčení, abyste nemuseli fofrem shánět třeba spacák nebo batoh… 🙂

Těším se!

Kanyatara

Komentáře