Výprava na kolech 19. října

Náš oddíl se snaží pořádat výpravy do lesa, do města, na vodu anebo třeba na kola. Ta poslední se uskutečnila již před několika lety, proto jsme se rozhodli tuto tradici obnovit a uspořádat další výpravu na kola. Datum tentokrát padlo na 19. říjen 2019.

Den předtím, v pátek 18. 10. se však už v klubovně sešla Kmenová rada Kmene Mohawk ve složení Kanyatara, Roy a Imnu, aby se poradili o tom, co bylo a co bude. Na kmenovou radu byli také pozváni watutkové na zkoušku – Špigy a Mochomůrka. Po Kmenové Radě pak všichni přespali v klubovně.

Nadešla sobotní osmá hodina – čas srazu na výpravu. Krom členů páteční Kmenové Rady však bohužel dorazil jen jeden další člen – Strejda. Ale ani to nás neodradilo prožít tento slunečný den nějak smysluplně. Po vyluštění morseovky jsme se dozvěděli, že naším cílem je vodní nádrž Pilská. Plni energie jsme tedy vyrazili na cestu. Počasí nám opravdu přálo. Naše cesta vedla přes Březové Hory, Lesopark a Bohutín až na Pilskou. Jeli jsme hezky plynule a ani jsme nemuseli na dlouho zastavovat a v cíli jsme byli okolo poledne. Naobědvali jsme se a podívali po okolí. Splnili jsme si také pár podmínek z Nominačního testu. Po pauze jsme vyrazili zpět. Vzali jsme to trochu jinou cestou – přímo do Bohutína. Na louce za Bohutínem jsme dali další pauzu, protože jsme měli hromadu času. Zahráli jsme si na schovávanou a také byla možnost splnit si něco ze Stezky. Blížily se mraky, takže jsme raději vyrazili dál na cestu. V Příbrami jsme měli být v pět, ale nakonec jsme přijeli už v půl čtvrtý. Ještě jsme zhodnotili výpravu a zvolili muže výpravy – Imnu a známku – 1,1. Výprava se zdařila. Cesta i počasí byly super a my máme na kontě dalších 25 km na kole. Teda byla škoda, že nás nejelo více.

V neděli pak byla ještě brigáda s rodiči, na které jsme shrabali listí ve velké části zahrady a další práce. Sešlo se nás asi 15 a na konci byl vidět odvedený kus práce – o tom ale více ve zvláštním článku. 🙂

Imnu

Komentáře