Co nás čeká na podzim 2022

Milý Mohawkové a rodiče,

Od tábora už uběhlo pár týdnů, během kterých byla činnost minimální – sešli jsme se jen na pár koupacích nebo pracovních schůzek. Ale je tu konec srpna a 25. období našeho oddílu je již za rohem – k jeho zahájení vás zve dnes vydaný TAM-TAM. Během srpna proběhla schůzka Náčelnictva i Kmenové rady. Jednalo se o mnoha věcech, ale nejvíce času zabralo vymýšlení programu na podzim a začátek zimy. Právě jeho seznam vám přinášíme níže. 

Měsíc lovu – září

1. září – Schůzka Kmenové rady (KR): Kmenová rada se před zahájením období ještě jednou sejde, aby dořešila několik věcí týkajících se především časů a formy schůzek. Určeno pro členy KR.

1. září – Zahajovačka: Od 17.00 do 19.00 se celý oddíl sejde v klubovně a společně vyrazíme na cestu dalším obdobím Mohawků. Vede Kanyatara. Určeno pro všechny členy i nováčky. 

9.-11. září – Výprava na vodu: Na vodě jsme byli už v květnu, ale je tomu již několik let, co jsme se vydali na náročnější vodní výpravu. Proto tentokrát nejspíše vyrazíme na Vltavu do Jižních Čech. Vede Samotář. Určeno pro všechny členy i nováčky.

24. září – Výprava Kmenové rady (KR): Vede Imnu. Určeno jen pro členy KR.

24. září – Kmenová rada (KR): Po návratu z jednodenky se KR přesune do klubovny, kde proběhne rada.

25. září – Brigáda s trampolínou: Celodenní nepovinná akce v klubovně určená všem členům i nováčkům.

Měsíc padajícího listí – říjen

8. října – Sněm Chlapeckého kmene (Náč.): Část Náčelnictva vyrazí do Kolína na letošní sněm CHK.

9. října – Jednodenka s rodiči: Plánovanou lednovou víkendovku s rodiči nám covid zrušil, nyní ale všechny rodiče (a sourozence) zveme na jednodenní výpravu. Vede Kanyatara. Určeno pro všechny členy i nováčky (a jejich rodiče a sourozence).

21.-23. října – Víkendová výprava: Výprava bude možná spojená s podzimním sněmem (to se bude odvíjet od toho, kam pojedeme a koho budeme zvát). Určeno pro všechny členy i nováčky.

Bláznivý měsíc – listopad

5. listopadu – Sněm Svazu (Náč.): Část Náčelnictva pojede na sněm naší organizace, kde bude Mohawky zastupovat.

11.-13. listopadu – Víkendová výprava: Pokud neproběhne sněm v termínu na konci října, můžete se na něj těšit na této výpravě. Určená je pro všechny členy i nováčky.

(?)19. listopadu(?) – Brigáda: Máme v plánu v klubovně udělat brigádu pro členy i rodiče. Termín ještě není jistý – bude se řešit později podle počasí a potřeby práce.

Měsíc dlouhých nocí – prosinec

2.-4. prosince – Uzlařská regata v Kolíně (VIP): Zkušenější členové, kteří splní podmínky, budou moci vyrazit do Kolína a reprezentovat Mohawky na závodě v uzlování. Kromě samotného závodu ale samozřejmě bude možnost se podívat do Kolína nebo jeho blízkého okolí. Konkrétní znění podmínek bude dáno během září, nicméně určitě se to bude týkat znalosti základních uzlů a úrovně splnění nováčkovské zkoušky. Vede Imnu. Určeno pro všechny, kteří splní určené podmínky.

17. prosince – Nadílky: Poslední velká akce kalendářního roku je všem starším členům již dobře známá. Během Nadílky lesní zvěři nejprve vyrazíme do lesa dát zvěři krmení do krmelce a navečer proběhne v klubovně Vánoční oddílová nadílka, ke které bude opět patřit zpívání, jezení cukroví i rozdávání dárečků. Vede Kanyatara. Určeno pro všechny členy i nováčky.

– – – – –

Jak můžete vidět, program je oproti loňskému roku bohatší. Konkrétnější informace budou vždy přicházet od vedoucího výpravy, až se daná akce bude blížit. 

Tak ať je i 25. období Mohawků zajímavé, pestré a svými akcemi pro všechny zúčastněné nezapomenutelné!

Na viděnou ve čtvrtek!

Komentáře