Víkendová brigáda 23. – 25. 6. 2023 – zvadlo

Ahoj Mohawkové, dobrý den rodiče, vítejte u dalšího nadiktovaného článku, a jím je “zvadlo” (neboli pozvánka) na oddílový podnik.

Tento víkend bude víkendová brigáda, což na jednu stranu škoda pro Kmenovou Radu, že nebude mít “svojí” výpravu KR, ale na druhou stranu je to šance pro všechny větší aktivní členy a aktivní rodiče, že můžeme spolu opět “pobejt” a “potábořit” na tábořišti a taky tam něco ještě trošku udělat.

Plánuje se zabydlování kuchyně, stavba “nábytku” v kuchyni, opracovávání týpíovek pořízem, příprava dříví a postelí… Také vožení dříví a materiálu, abysme na tábor měli na tábořišti všechno svezené z různých míst po okolí (z Kanyštic a další z nedaleké vesnice). Taky společné vaření, možná koupání a večer zpívání s kytarou.

Na výpravu jsou zváni všichni starší (a/nebo zkušenější) členové Mohawků (upřesnění, koho se pozvání týká, zodpovím osobně, telefonicky nebo soukr. zprávou) a rodiče případně i s dětmi. Je to také poslední možnost pomoci oddílu v rámci předtáborových brigád. Bude to opravdu pracovní akce, na blbnutí nebude čas, proto prosím, aby přišli opravdu jenom ti, co nám chtějí pomoci.

Pro členy ta akce bude víkendová tzn. od pátku do neděle, v případě rodičů to nechám na vás (resp. domluvě se mnou). Společné jídlo budou sobotní a nedělní oběd, ostatní jídla budou vlastní. Oheň bude, možná budou i předělaná kamna, takže bude možné si na nich něco opéct nebo ohřát.

Nákupní seznam na společná jídla:

  • sobotní obědšpigety (vezmi porci špaget, do dvojice masovou konzervu, trochu tvrdého sýra na posyp, trochu kečupu nebo protlaku, jednu cibuli)
  • nedělní oběd mohawské rizoto (vezmi sáček rýže, trochu nějaké zeleniny)

Sraz v pátek v 17 hod. v klubovně, odjezd společně několika auty (tentokrát opravdu poprosím, aby všichni, co nejsou domluveni jinak, dorazili ke klubovně – minule se nám stalo, že kvůli jednomu / dvěma členům, kteří se nevešli do aut, muselo jet zbytečně další auto od klubovny, přestože z Příbrami jelo jedno auto, kam by se výše zmínění dva Mohawkové vešli…).

Ukončení je plánované v neděli odpoledne kolem 15. hodiny na tábořišti (to se pokusíme dodržet, abysme se stihli včas vrátit a vrátit káru apod.). O dopravu zpět opět požádám o spolupráci rodiče.

Spát budeme v jídelně nebo případně ve vlastních stanech nebo přístřešcích. Vezměte si vybavení jako na výpravu, skautský kroj neberte, z osobních věcí není třeba šátek a míčky. Pokud bude počasí, tak se vykoupeme, takže plavky a ručník s sebou. Všichni starší členové výbavu na výpravu vědí, takže asi není co psát. Ale je, vlastně – ještě jsem chtěl napsat o pořádné obuvi – to ale v dalším článku! :-/

Jen opět poprosím o potvrzení účasti do čtvrtka večer (abysme zase stihli nakoupit společné zásoby).

Díky za pozornost a potkáme se na tábořišti!

Kanyatara

Komentáře