Výprava na vodu aneb putování po Brdech 19. – 20. 9. 2015

Výprava začala tak, že jsme se sešli na autobusové zastávce a čekali jsme na autobus, já Imnu, Roy, Seal, Kany a Selmacas už byl v autobuse.
Pak jsme si posedali: Selmacas seděl vedle Seala, Kany vedle Roye a Imnu seděl sám.

Jeli jsme na Dobříš. Selmacas cestou v autobuse rozdal čínské hůlky (co tím asitak zamýšlel???) a jeli jsme dál. Jen co jsme dojeli na místo, Kany s Royem si vytáhli chleba na snídani (chudáčci se prý zapomněli – nebo nestihli – nasnídat) a Selmacas si šel zatím koupit kartáček a zubní pastu, aby na výpravě nezanedbával hygienu svojí ústní dutiny.

Pak jsme šli směr les, došli jsme k lesu a dali si odpočinek. Šli jsme lesem k 1. kempu s názvem Nový Mikilinakinak. Tam jsme se nasvačili a šli jsme dál lesem kolem dalších, skoro neviditelných tábořišť a kempů, kolem Onondaga, tradičního sněmoviště kmenů Midewivinu až ke kempu Rezavá Kudla. Tam jsme potkali trampy a dali si oběd.

Pak jsme skryli batohy (to jste nečetli, neviděli a neslyšeli!!!) a šli jsme ke kempu Old Dakota, kde jsme měli malou kmenovou radu a šli jsme dál. Potkali jsme trubku, tak jsme si dali hru Rourování (Dneska to bylo na jednu stranu jednoduché, roura byla suchá, ale zas na druhou stranu se kdosi pokoušel nás z roury vypudit blíže nespecifikovanými jedovatými a velmi zapáchajícími plyny… :-O). Bavilo nás to, někteří borci se snad pokoušeli rouru ucpat, když se plazili proti sobě a někde uprostřed se snažili vyhnout…

Po Rourování jsme hlasovali, co dál. Kany navrhoval průzkum a putování kamsi, kam to ani on sám snad nezná a chtěl by to znát, jeho oponent (už ani nevím, kdo to byl), navrhoval zajít na Taurus. Kany byl umlčen (sorry, chtěl jsem napsat přehlasován), tak jsme šli k novému kempu Taurus. Tam se nám moc líbilo, tam to bylo pěkné, ale byl tam vyschlej potok, pak jsme dali zase sváču a hráli jsme hru Slepej střelec, potom se tam přišel kouknout tramp s dcerou.

A pak rychle na Dobříš k “větráku”, protože Roy a Imnu museli odjet. Šli jsme kolem ohrady obory Aglaiy a podcházeli jsme pod spadlým stromem pak jsme došli na místo a tam jsme chvíli byli na novém supr hřišti.

Musím trochu zrychlit, páč spěchám… Pak Selmacas, Seal a Kany šli zpátky ke kempu a Selmacasovi se protrhl puchýř, tak mu Kany dal náplast a tak se mu bolest ztratila, pak se začalo stmívat a pak byla tma jak v pytli. Tak jsme šli zase kolem obory a pak jsme zatočili a trochu jsme se v lese zamotali, tak jsme se rozmotali pomocí čelovek, šli jsme kolem obrovského rochniště (to je místo, kde se prase divoké rochní velmi rádo, kde se ale človíček, zvláště v noci, rochní velice nerad…), tak jsme se o kousek vrátili a Kany říká: “Hele není to ta díra, co Roy ráno říkal, že je to jediná voda?!?”
Seal: “Je!”
Selmacas: “Je!”

Tak jsme šli kolem potoka dál a šli jsme zas kolem Nového Mikilinakinaku, objevili jsme i cestu k sněmovišti Midevivinu a pak Selmacas řekl: “Cítím oheň!”

Ještě jsme si natočili u potoka vodu, protože jsme měli hroznou žížu. Když jsme došli ke “Kudle”, byly tam postavené stany a jeden kluk, myslím že měl přezdívku Tygr říkal: “hele ahoj skauti zdravěj skauty!”.

Pak jsme zjistili, že to jsou skauti teda Junáci z Prahy (oddíl Panteři ze střediska Blaník) a tak jsme se pozdravili, šli do skrýše pro batoh, opekli buřta a Selmacas se Sealem šli spát. Jen Kany zůstal ještě chvilku u táborového ohně s pražskými skauty.

Ráno

Selmacase a Kanyho probudili vlčata z Prahy smíchem, tak šel selmacas šel ven ze spacáku a šel k ohni, Kany ho poslal na dřevo a zatím se vydal s pražskými skauty ke studánce pro vodu. Pak se konečně vzbudil i Seal a pražáci začali dělat snídani. Rozbalili bábovky a záviny a my jsme začali dělat míchaný vajíčka. Po snídaní jsme se nějak bavili a pak jsme společně i s pražákama hráli hru Lavory, při které dva týmy představují dva znepřátelené kmeny, které na svém území schovávají lavor s vodou (v našem případě ěšusy). Byla to dobrá bitka, tak jsme si zahráli dvě kola.

Mezitím na Rezavou Kudlu dorazila Pipi a Roy. Po hře se pražáci zabalili a šli vařit oběd na Onondago a my jsme si na Kudle vařili hrách a párky. Při jídle začalo najednou trochu pršet a tak jsme se asi na 5 minut schovali do přístřešku. Hned po jídle pršet přestalo, tak šel Kany se Sealem nádobí a Selmacas a Pipi šli ke studánce pro vodu a Roy hlídal tábo. Pak bylo vše hotovo, tak jsme šli zalít oheň a Roy místo toho dvakrát polil sebe… 😀 Nakonec jsme dali větvičku na ohniště a šli jsme přes Starou Dakotu k asfaltce a tam jsme se rozhodli, že jsme unavený a návštěvu dalších kempů bysme už nemuseli stihnout. Tak jsme šli na Dobříš přes Nový Mikilinakinak, kde jsme si dali svačinu. Při cestě lesem jsme si ještě zahráli hru Intuice neboli Kontakt. Kousek od náměstí si Seala vyzvednul brácha a Kany, Roy, Pipi a Selmacas pokračovai autobusem směr Příbram.

AUTOR: Selmacas = Marek Urban = MOHAWK PŘÍBRAM

P.S.: Proč “výprava na vodu” v nadpisu? Plánovali jsme v tomto termínu jet na vodu, ale mělo být chladno a část členstva byla “nachcípaná” (proto ani na výpravě do Brd nepřespávali)…

Zapsáno v září 2015, zdrželo se redakční korekturou… :-/

Komentáře