Výprava tento víkend

Ahoj Mohawkové!

Jak psal Kanyatara do kalendáře, původně plánovaná výprava do brdských kempů se díky předpovědím chladného počasí a několika nově příchozím nováčkům mění: sejdeme se u klubovny, tam si necháme věci na přespání a část zásob, vyrazíme na výpravu, večer se do klubovny vrátíme a přespíme v klubovně (starší a otužilí možná v přístřešcích kolem klubovny (Hepčí!!! :-). Jeden den bude nejspíš výprava do Brd jen s malým baťohem, kterou zvládnou všichni a jeden den bude výprava do okolí Příbrami, nebo podle počasí program v klubovní zahradě (stavba přístřešků, nácvik balení batohů).

Sraz v sobotu 15. 10. v 9.00 v klubovně. Ukončení v neděli v 17.00 zase v klubovně.

Jídelníček

Vezmi si zásoby na jídla, napsaná dole. Vezmi si přiměřené množství – opravdu nemá cenu vozit krabici rýže… Sladkosti si vezmi max 60gramů na osobu – jedna sušenka na víkend stačí, sladké a těžké limonády neber vůbec! Pokud něco nejíš, vezmi si něco jiného, ale na samostatné vaření všech jídel čas nebude…)

Sobota:

Oběd – šťouchané brambory a párek (nebo dva)

Svačiny – ovoce a zelenina podle vlastní chuti (stačí 2 kusy ovoce a 2 zeleniny)

Večeře – sáček rýže, 1 vepřová konzerva (prosíme kvalitní – Hamé, nebo z Lidlu), mrkev + cibule

Neděle:

Snídaně – smažená vajíčka, chléb

Svačina – sušenka (ne čokoládová – rozmatlá se) a ovoce

Oběd – špagety s konzervou (konzerva stačí 1), s kečupem a sýrem

Výbava

Osobní věci (bodovaná výbava) na výpravu jsou uvedeny v článku zde: https://mohawkove.wordpress.com/2013/10/03/osobni-veci-na-schuzku-na-vypravu/ (a tady na fotce je moje výbava na schůzku… 🙂

img_9030

Na sebe:

  • kvalitní “rozšláplá” pevná kotníková obuv (my si boty kupujeme v prodejně pracovních oděvů v Příbrami u autobusového nádraží – mají je levné, docela kvalitní a i v menších velikostech)
  • pohodlné starší oblečení “do lesa” – spíše více tenších vrstev, než jednu silnou – kalhoty (lepší než tepláky), mikinu, svetr a bundu. Na výpravy jezdíme ve skautském kroji, kdo má, vezme si ho.

Do velkého batohu:

  • karimatka, spacák, nezapomeň ešus a lžíci, hadrové míčky, pláštěnku, spodní prádlo, náhradní ponožky (raději dva páry a silnější), hygienu, oblečení na převlečení na spaní (pyžamo nebo tenší teplákovka).
  • láhev na vodu, s sebou stačí poloprázdná
  • vše si dobře zabal, stejně jakobys měl batoh nést několik kilometrů – alespoň uvidíme, jak si umíš zabalit
  • s sebou přiber i malý batoh na jednodenní výpravy – také raději v tmavých barvách
  • Kany snad vezme kytáru

Roy IV.

Komentáře