Výprava na Slivici

Seigu moji milí Mohawkové!

Zdravím vás zas po dlouhé době! Přes zimu jsem si dal šlofíka v klubovně mezi kronikami, jen tak tak jsem se stihl schovat, když je Kany vyndaval ze skříně při setkání starých členů… Vy nevíte kdo jsem? Jsem přece skřítek Destruktus, celým jménem Gaius Destruktus I. (to jako první). Jsem takový oddílový maskot, tajný člen. Všichni mě znají, ale nikdo mě nikdy neviděl! Ztratil se Ti na začátku tábora kartáček na zuby, Ty si necháš koupit jiný a pak ho objevíš při bourání tábora za kamaradovou postelí? Schoval jsem Ti ho já! Celou výpravu si od svého watutky půjčuješ baterku, páč svojí nemáš a doma zjistíš, že byla celou výpravu na dně batohu?  Zase za to můžu já. Na táboře Ti nechám v dešti polštářek venku, při koupání v táboře míček co sis chtěl vzít s sebou a při vycházce do pevnosti Fort Hary zase peníze na útratu. Taky já! Nejradši ale lámu sekerky, násady na krumpáče (to se mi ještě nepovedlo) a schovávám kameny tam, kde se bude kopat jáma na stožár nebo na latrínu. Když jsme u toho, taky občas nedoplním papír a bavím se tím, když někdo volá: “Pomóc, lidičky, kde jste kdo?” “No co je!” “Není tu papír…!!!€)(${%##/:;!!!” Taky mě baví hrátky s ohněm – spálit někomu podrážky bot, jó to je žůžo! 😀 Jenže oni si to Mohawkové docela hlídají… No nic… :-/

Již za několik dní vyrazíme na výpravu na Slivici. Sejdeme se v sobotu 11. března v 9,00 u klubovny (já tam budu nastopro) a půjdeme jak nás nohy ponesou až do obce Slivice k Milínu. Cestou si zahrajeme několik her a také si uvaříme oběd. Na Slivici se ubytujeme na faře, která nám bude na dva dny domovem. Domů se vrátíme v neděli po 17. hodině, kdy se u klubovny rozloučíme tradičním palcákem.

Bude to první vícedenní výprava našich nejmladších členů – bobříků (předškoláků), připravená schválně tak, aby si postupně zvykali fungovat společně se staršími bratry a sestrami. Zároveň se zúčastní naši dva noví kamarádi, kteří s námi chtějí jet v létě na tábor. 😉

Na sebe si vezmeme dobré teplé (ale starší) oblečení, kdo již má, skautský kroj a na nožky (ponožky a) pevné boty. Nezapomeň rukavice a čepici – je začátek března, počasí se může zhoršit!

K jídlu si vezmi:

  • bramboru, cibuli
  • dvakrát ovocekus, dvakrát zeleninykus
  • sáček rýže
  • kousek chleba (asi tak čtvrtka bohatě stačí!)
  • jednoho buřta (do buřtguláše)
  • kvalitní vepřovou konzervu (třeba Haméčko, nebo z Lidlu, prosím ne nic z Tábora!)
  • jednu svačinku na cestu
  • vlastní snídaně na neděli
  • hodit se může kousek másla nebo tuku a několik sáčků čaje, případně trochu cukru, pokud si čaj sladíš…

Rozhodně neber žádné limonády ani igelitky sladkostí, jsou těžké, pronesou se a nebudeš je ani potřebovat… Sladkosti omezujeme na max. 50g / osobu a dělíme se o ně – lepší jsou oříšky a sušené ovoce, než bonbóny! Nebo si je vezmi – sním je buď já nebo Kanymaus… 🙂

Dále si vezmi osobní věci na výpravu (všichni je znáte a jsou vypsané i zde na webu), ešus a lžicu, spacák (karimatku nemusíš), hygienu, ručník, nějaké ty fusky a gaťky, na spaní pyžámko, hodit se Ti může pár kapesníků, tepláky “na dovnitř” (pokud chceš) a kousek toal. papíru.

Vše si dobře zabal do velkého batohu na záda, žádné igelitky do ruky! Neber zbytečnosti – poneseš si je sám 8 km (4 v sobotu a stejně v neděli)! Opravdu stačí jedny  starší kalhoty na sebe a jedny tepláky do batohu! Každým hadříkem navíc, každou další porcí rýže, dalším buřtem, větším kusem chleba roste velikost Tvého batohu i jeho váha (správně řečeno hmotnost). Raději si zabal sám / sama, ať víš, kde co máš. Maminky a tatínkové můžou jen pomáhat, platí?

To je vše. Kdybyste s rodiči cokoliv nevěděli, volejte Kanyatarovi, číslo máte, znáte nazpaměť, nebo si ho tu někde najděte. Já s vámi půjdu taky! Teda půjdu – vlezu vám někomu do batohu a nechám se odnést – přeci nejsem blázen, abych takovou dálku ťapal pěšky!

No, já už se na výpravu moc těším, co Ty?

Skřítek Destruktus I., oddílový maskot Mohawků

Komentáře