Na Minitábor 2019 do Myštic

Seigu Mohawkové!

Již zítra vyrazíme na výpravu zvanou Minitábor (jak název napovídá, půjde o “malý tábor” nebo také trénink na tábor), tak je účast všech členů velmi potřebná!

Základní informace jsou v článku (pozvánce) na poslední výpravu do Myštic na XII. Sněm kmene, tedy zde, s několika mírnými úpravami:

  • Autobusem tam a vlakem zpět pojedeme všichni – v neděli na vlak půjdeme asi 7 kilometrů s batohy – rodiče, prosíme Vás, věnujte čas tomu, aby si děti zabalili samy, do jednoho velkého batohu a opravdu nenesly nic v rukou. Stejně tak taška či něco jiného upevněné na batoh se kymácí a vadí při každém kroku. Zpomaluje to všechny, protože na sebe musíme čekat a pak nestíháme plánované spoje. To se týče i vhodné obuvi a oblečení. Upozorňuji předem, že nedostatečně vybavené / sbalené dítě na výpravu jet nemůže a když takto dorazí na sraz, na výpravu s námi nepojede a pošleme ho hned domů!
  • Výbava je stejná, jen není potřeba roucho. Připomínám přezůvky a jednu velkou láhev s pitnou vodou! Žádné limonády, minerálky a kupované “jakočaje” – opravdu jen kohoutkovou vodu na pití a vaření.
  • Zásoby – vezmi ještě 1 až 2 mrkve a vlastní večeři na pátek.o p

Cílem výpravy je připravit se na tábor a samozřejmě prověřit členstvo, jak tábor zvládne. Kdo se na Minitáboře neosvědčí, na tábor s námi jet nemůže – dělal by nám mezi táborníky z jiných oddílů ostudu. Co přes ně by měli členové umět a znát jev podtatě kompletně vyjmenováno ve Stezkách pro daný věk (vlčácká, skautská) v části “Nováčkovská zkouška”. Je to základ, co by se měl nováček postupně učit a po nějakém době v oddíle (šikovnější po 3 měsících, ti ostatní do roka) by měl v pohodě umět. Jako praktické věci jsou tam dovednosti na skautských výpravách a táborech potřebné – ty jsou vyjmenovány v Předtáborové výzvě. Píšeme o nich v oddílovém časopise Ondaqua, myslím, že v čísle 66. Vřele doporučuji si Ondaquu od dětí vyžadovat (dostávají ji vytištěnou zhruba na každé druhé schůzce – další, již 68. číslo vyjde dnes), případně si jí číst na webu, tam se ale dostává se zpožděním. O Předtáborové výzvě píšeme i v článku “Z Ondaquy: Širokko a schůzky na hřištích” na webu, pod odkazem zde.

Segu, Kanyatara

P. S. 1.: Pokud někdo z nováčků nemá nějaké vybavení, ptejte se – spacák nebo batoh můžeme zapůjčit, skautský kroj si kupují v klubovně a s nákupem oděvů nebo vhodné obuvi můžeme poradit. 🙂

P. S. 2.: Postupně dávám dohromady platby za příspěvky a krojové součástky. Podívejte se prosím, rodiče, co máte doma – několika dětem jsme půčovali krojový opasek na slibový oheň a již se nám nevrátil, nebo košili na vyzkoušení, apod. Zatím to vypadá, že většina členů bude mít nedoplatky… 🙂

Komentáře