Výprava na Brdy 19. – 20. září

Seigu Mohawkové!

Původně plánovaná výprava na Vltavu do Vyššího Brodu se ruší. Podle meteorologů nás čeká chladno, vítr a déšť. což není dobrá kombinace na plavbu na lodi. Tak budeme muset radovánky na vodě a splouvání vltavských jezů nechat až zase napřesrok… 🙂

Takto to bylo plánováno: Vodácká výprava na Vltavu od Vyššího Brodu asi až do Krumlova. Na trase plavby je několik jezů, které jsou díky šlajsnám bezpečně sjízdné. Jet na Vltavu je tak skvělé dobrodružství! Podrobnosti si upřesníme na schůzkách 10. a 17. 9. Doprava na jih je složitá, vše bude záležet na počtu účastníků výpravy. Předpoklad: sraz v pátek už v 15,30!!! na vlakovém nádraží, odjezd autem + vlakem 15,48. Předpokládaný návrat do Příbrami v neděli kolem 18-19 h. Kdo z vás na výpravu pojede?

Místo toho pojedeme na Brdy. Ne, že by tam nemohlo být chladno nebo pršet, ale v Brdech je sposta kempů (rozuměj dřevěných sroubků), kde můžeme v případě deště složit hlavu a navíc na sebe při pádlování cákat studenou vodu… V kterém brdském kempu přespíme a kde se nalézá, vám nepozradím – kdo pojede, dozví se to, kdo nepojede, tomu je to k ničemu…

Pojedeme jen ze soboty na neděli, kdo ze zdravotních důvodů (rýmička a kašlík) nemůže spát venku, může jet jen na sobotu. Je to výjimečné, takto to běžně opravdu nefunguje a dělat to tak nebudeme! 🙂

SRAZ v sobotu ráno v 8,20 na Jiráskových Sadech (odjezd v 8,33 do Dobříše), NÁVRAT v neděli v 16,31 na autobusové nádraží (z Dobříše).

Zásoby

  • SO-O: rýže, 1-2 cibule, vepřová konzerva (nejraději Hamé, nebo z Lidlu – ty jsou kvalitní)
  • SO-V: vlastní – co si přineseš nebo uvaříš na ohni
  • NE-SN: smažená vajíčka, chleba
  • NE-O: párek a cibule (ze společných zásob z klubovny si vezmeme luštěniny, rybičky na pomazánku ze sardinek 😉 a pár dalších drobností)
  • SVAČINY: kousek chleba, kousek másla, taveného sýru a dohromady 3 kousky ovoce nebo zeleniny podle chuti

Všeho si vezměte podle toho, co sníte, například celé balení špaget se pěkně pronese! Žádné zbytečnosti – limonády, sladkosti, bombóny, atd.

Výbava

Jako na každou vícedenní výpravu si vše dobře zabal do batohu na záda: karimatku a spacák, plachtu (pokud máš), ešus a lžíci, osobní věci na výpravu, pláštěnku nebo nepromokavé pončo. Na spaní pyžamo, nebo jiný zvláštní oděv – nelze spát v tom, v čem jsi byl celý den, byla by Ti zima. Nezapomeň svetr a bundu nebo větrovku – tmavou, do přírody, né žůžovou! Náhradní spodní prádlo a ponožky – můžou se hodit i “jégrovky” nebo podkolenky. Na sebe skautský kroj, tmavé kalhoty (třeba “maskáče”), pevná pokud možno nepromokavá (před výpravou ošetřená!!!) obuv – né kecky! Raději si vezmi více tenších vrstev, než jednu tlustou.

Tak to je asi vše. Kdybys měl dotaz, ozvi se.

Těším se!

Kanyatara

P.S.: foto je z výpravy 21. 3. 2015 do těch míst…

Komentáře