Hurá na Blatenku!

Dobrý den, Mohawkové i mohawští rodiče,
první letošní výprava nás čeká právě teď o víkendu 15. – 17. 9. 2023 a bude v krajině kamenů kousek od vesnice Blatenka a rybníku Bídník v chatě spřáteleného oddílu Krakenů v jejich chaloupce Perníkajdě.

Je to chatička malebná, leč nevelká. Zvolili jsme ji, protože je krásné babí léto a dá se ještě spát venku. Proto starší a zkušenější Mohawkové počítejte se spaním venku a uzpůsobte tomu své vybavení. Nováčkové a zmrzlíci budou spát uvnitř, kam se vejde 15 dětí v pohodě a dalších 5 tam ještě jsme také schopní uložit.

Odjezd a příjezd

V pátek 15.9. sraz na vlakovém nádraží v Příbrami v 17:20. Odjezd vlaku (Os 7914) v 17:48. Vlak jede přes zastávky Milín, Tochovice, Březnice a je možno přistoupit i po cestě, ale pouze po předchozí domluvě s vedením oddílu.

Příjezd 17.9. 16:07 vlakem označeným jako Os 7915.

Bobříkům povezeme batohy autem, ostatní si prosím sbalte dobře, kvalitně a efektivně, tak jak se to učíme od příchodu do oddílu. Zde odkaz na článek o balení batohu: https://indianipribram.cz/2023/03/jak-spravne-sbalit-batoh/

Jídelníček:

PÁ večeře – vlastní
SO snídaně – vlastní
oběd – barevná čočka s ajvarem podle Kanyho
svačina – chleba s máslem a marmeládou, ovoce kus
večeře – zeleninový kotlík s kuskusem
NE snídaně – tuňáková pomazánka (veg.: máslo sypané tvrdým sýrem)
oběd – mohawské rizoto trochu jinak sypané sýrem
svačina – sušenka, zeleniny kus + pečivo s máslem

Nákupní seznam potravin pro děti:

Pá večeře a So snídaně vlastní, chleba na dva chody + 1 rohlík (nepočítá se do toho vlastní večeře a
snídaně), 1 sušenka (žádné jiné sladkosti, ani pochutinky), 1 pytlík rýže (parboiled = předvařené), 1 noha párku (k čočce – vegetariáni 1 nebo 2 vejce), ,,ovoce kus“ a ,,zeleniny kus“, 1 menší cibule a mrkev.

Ostatní zásoby vezmeme z klubovních zásob. 😀

Pár fotek z minulé výpravy na Blatenku a jedna ilustrační…

Pída

Komentáře