Informace k výpravě na Slivici 26. až 28. ledna 2018

 

Rychlé info

Tento víkend pojedeme na Slivici. Ubytováni budeme na faře, kde je plynový sporák, lednička i ústřední topení a teplá voda, takže to bude oproti různým chatám a hájenkám výjimečný luxus… 🙂 Moc si na to nezvykejte! 😛 Spí se na místních matracích, karimatky netřeba, spacák ano (klidně tenší, pokud máte na výběr).

Sraz: autobusové nádraží Příbram (stanoviště 10, v horní části nádraží) v pátek v 16,45. Odjezd v 17,00 autobusem.

Návrat: v neděli v cca. 16,00 ke klubovně.

Výbava

Zásoby: Na výpravě budeme vařit společně, kromě páteční večeře a sobotní snídaně – ty si vezmi vlastní podle chuti. A dále: porce brambor, plátek syrového vepřového masa (nebo něco jiného k opečení na pánvi k bramborám, co si sám uděláš, pokud prasátko nehamáš), trocha kečupu, masová konzerva, 1 – 3 cibule (podle velikosti), dvakrát ovocekus, dvakrát zeleninykus (opravdu jen to, co během víkendu zvládneš sníst), max. 1 sušenka (nebo něco ke svačince – ořechy, ovoce / sušené, pražená semínka [nesolená]), kousek chleba (asi tak čtvrtku – na 2 – 3 jídla). Asi 3 vajíčka, vykleplá v těsnící nádobce. Několik sáčků čaje, kousek sýra na svačinu (druh nechám na Tobě). Zásob vezmi přiměřeně, co se nesní, poneseme zpátky do Příbrami na zádech! Vážení rodiče, opravdu je zbytečné, těžké a pro zdraví a zdravý chrup Vašich dětí nevhodné na výpravu dávat příliš mnoho sladkostí (čokolády, tyčinky, bonbóny, slazené limonády, apod.). Vhodnější je ovoce, méně sladká sušenka (jedna), nebo něco, o co se děti mohou rozdělit.

Věci na výpravu: ešus a příbor NENÍ TŘEBA; spacák, baterka, láhev na pití na zpáteční cestu, hygiena, osobní věci, pyžamo nebo jiný oděv na spaní, ponožky (doporučuji i tlusté podkolenky), náhradní spod. prádlo, přezůvky. Nepohrdni a do batohu si zabal i punčocháče, kamaše, nebo Jégrovo spodní prádlo teplé – kdyby bylo lezavo, busou se hodit na hraní venku. Klidně si vezmi silnější tepláky pro ven, slabší na převlečení dovnitř do fary. Batoh si sám zabal (rodiče mohou jen přihlížet), abys ho zvládl zabalit i na cestu zpět – jak jsem psal výše, zpátky domů půjdeme pěšky a pokud je batoh špatně zabalený, tak tlačí a když jsou v něm zbytečnosti, je pak zbytečně těžký…

Oděv a obuv: Počítejte se zimou – pevná, kvalitní “rozšláplá” obuv, ponožky, co neškrtí. Oděv starší, tmavší – abys v lese nesvítil jako lampiónek a nebo si při hře neušpinil bundu do školy. Na cestu si vezmeme skautský kroj. Na cestu je lepší se obléci lehčeji, aby ses v autobuse a při chůzi s batohem cestou zpět nepropotil. Při zastávce bude možné se přiobléct.

Kroj a roucho: Jak již víš, na Slivici nás čeká Slib a desátý kmenový Sněm – na obojí se již nějakou dobu připravujeme. Owačirové jistě zajistí, aby Tvůj klan měl na Sněm všechny potřebné věci (třeba klanový štít), na Tobě je, aby ses připravil (připravila) sám za sebe. Podívej se, co Ti chybí splnit ze Stezky, aby ses mohl nechat vyzkoušet a skládat slib, nebo dokončit další stupeň Stezky (Lovec, Strážce, Strážce ohně) a získat za něj odznak. Možná Ti chybí jen malý krůček ke splnění nějakého Orlího pera nebo Mistrovství Lesní Moudrosti… Určitě si vezmi kroj (tj. hlavně krojovou košili a další krojové součásti, které již máš – opasek, šátek s turbánkem, píšťalku, na sněm i krojové kalhoty) a co možná nejvíce dodělané roucho s našitými znaky.

Hlavně si vezmi dobrou náladu, s ní jde všechno líp! 😀

Program

Kromě slibového obřadu, Sněmu a přípravy na ně nás čeká i spousta her uvnitř, na hřišti i venku v lese a také trocha  vaření, toho se ale nezalekneme! Bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic! Kde jsem to jen slyšel…?

Seigu, Kanyatara

Komentáře